СКАНДАЛ! Норвешки амасадор напао опозицију директно се мешајући у унутрашње ствари Србије

0
(0)

БЕОГРАД – Амбасадор Норвешке у Србији Арне Санес Бјернстад изјавио да му је веома тешко да разуме, а још теже да објасни некоме у Норвешкој шта је то што српска опозиција нуди другачије од власти у погледу економских, социјалних и спољнополитичких питања, с обзиром да нема заједнички програм и договор.

„Покушавам да схватим шта тачно уједињује опозицију, и какву алтернативу или алтернативе она нуди. Либералне или конзервативне? Проевропске или антиевропске? Десни или леви популизам?“, рекао је Бјернстад у интервјуу за „Курир“, одговарајући на питање како он као неко са стране види протесте опозиције.
Амбасадор је навео да су све те алтернативе присутне у опозицији и да, иако су политички веома различити и вероватно се не слажу у многим стварима, осим у противљењу власти, Двери и неке либерално оријентисане партије, попут Демократске странке, наступају заједно.

„Влада, такође представља широку коалицију која понекад може да буде тешка за разумевање због различитих изјава неких министара, али они бар имају програм заснован на војној неутралности, чланству у ЕУ и економским реформама“, каже норвешки амбасадор.

Влада, такође представља широку коалицију која понекад може да буде тешка за разумевање због различитих изјава неких министара, али они бар имају програм заснован на војној неутралности, чланству у ЕУ и економским реформама

Према његовим речима, опозиција, у суштини, нема програм ни визију шта жели да уради, осим промене садашње власти.

Бјернстад је оценио и да демонстрације не могу много да утичу на инвеститоре, али да доприносе утиску да је Србија земља са одређеним политичким ризиком.

„Много тога зависи од реакције власти и њених присталица. Свако насиље ће нанети штету и имати негативан утицај на економију“, рекао је норвешки амбасадор.

Он је поновио мишљење да Приштина треба да укине таксе, јер угрожавају дијалог, напомињући да би и људи у Србији и на Косову имали користи од решења, јер би оно смањило ризик инвестирања у регион.

„Казнене таксе од 100 одсто спречавају напредак, чији недостатак нас враћа уназад. Из Приштине долазе различити тонови. Чујемо једну изјаву, а онда другу која је у супротности са првом. Приштина види да је направила грешку и тешко јој је да изађе из овога, а да не призна да је погрешила“, рекао је Бјернстад.

Танјуг, Курир

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

5 Коментара

  1. Ovo ni ne zasluzuje komentar.
    Jos jedan u nizu specenih pedercica koji dolazi iz te severne perverzne rupe i nipodastava nas koji smo u svakom pogledu za njih nedostizni.
    Gomila beslovesnih i devijantnih maolumnika u zemlji koja nam NIKAD nije bila prijatelj kakvom je ovi bezglavi poltroni uporno predstavljaju.

  2. e pickin dime, prava opozicija oce vase sluge i placenike, genocidne dodjine, oterati na vesala i u rudnike, a takve ko ti skotove proterati i do granice stocnim vagonom prevesti. — vasu fasisticku eu vec vise od veka smo imali vremena upoznavati a sad vam mozemo reci; mamicu ce mo vam genocidnu jebati a nikad sa vama zajedno biti. — eto sta u tvoj izvestaj mozes turiti. — nije diplomatski jezik, al iskreni i tacni, a sto si hteo to si i dobijo, a sad bezi pisati, svoju vladu pozdraviti, jos Srba ima i niste nas porazili.

  3. I ovaj izgleda k’o onaj speceni stoltenberg, svi, bre, pederi i svi imaju sidu, izgleda, pretvorili se u zive leseve!
    I dalje sikcu otrovnim jezikom i prete!?

  4. Odjebaus majmune , idi kući pa tamo soli pamet …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend