Скопље због загађења увело бесплатни јавни превоз

0
(0)

Влада Северне Македоније усвојила је препоруке и мере због високог нивоа загађења ваздуха у тој земљие, укључујући бесплатан јавни превоз у главном граду и скраћење радног времена од 11 до 17 часова за труднице, старије особе и хроничне болеснике, преносе македонски медији.

„Свим правним субјектима се препоручује да ослободе радних обавеза труднице, лица преко 60 година, као и лица са хроничном астмом, она која су имала инфаркт или мождани удар и то без обзира на године“, наводи се у владиним препорукама.

Такође, захтева се реорганизовање радног времена за раднике које раде на отвореном тако да буду ангажовани у режиму скраћеног радног времена од 11 до 17 часова.

Од 18 часова у Скопљу је уведен бесплатан јавни превоз, укључујући и аутобусе приватних превозника. Такође, на територији града Скопља обустављени су сви грађевински радови. Истовремено, цена јавног паркинг простора у влаништву Градског паркинга повећана је два пута све до укидања ванредних мера због високог нивоа загађења ваздуха.

Град Скопље препоручује запосленима да долазе на посао градским превозом. Такође, препоручено је да се не организују спортска такмичње и културна дешавања на отвореном простору.

Влада Северне Македоније је обавезала све органе и институције државне управе да смање до 50 одсто употребу службених аутомобила. Такође, Министарство за рад и социјалну политику у сарадњи са Црвеним крстом и домовима здравља треба да обезбеди смештај за бескућнике.

Ртс.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Проф. Др Вело Марковски: Тестирања су непотребна и нетачна, карантин треба укинути (видео)

4.4 (27) Проф. Др Вело Марковски, инфектолог, говори о погрешном дијагностиковању Kовид-19, непотребним и нетачним …

Македонија: Снег који се приликом загревања не топи већ деформише попут пластике (видео)

4.6 (11) Од нашег верног читаоца добили смо данас видео из Македоније у којем локални …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend