понедељак , 21 септембра 2020

Сме ли власт против 83 % грађана Србије који одбијају ГМО?

0
(0)

У Србији се готово 83 одсто грађана изјаснило за забрану присуства генетски модификованих организама (ГМО) на њеној територији, показала је анкета коју је спровео портал 021.рс, саопштила је данас група „Грађани имају моћ“, која се залаже да Србија остане земља без ГМО производа.

За забрану се, од 1.827 анкетираних грађана, изјаснило 82,9 одсто, 10,9 одсто је против забране, док је 6,1 проценат неопредељених, наведено је у саопштењу. Из групе „Грађани имају моћ“ оценили су да је анкета показатељ да је „већина грађана против најављене измене Закона о ГМО, којом би био дозвољен промет ГМО на територији Србије“.

Подсећа се и да је до сада више од 80 општина у Србији, на чијој територији живи више од четири милиона људи, донело „декларацију против ГМО“, којом су те локалне самоуправе прогласиле своје територије за зоне без ГМО, укључујући гајење, увоз и промет.

„Уколико би Министарство пољопривреде или Влада Србије одлучили да и поред тих чињеница промене Закон, они би погазили вољу грађана, чији су изабрани представници и у чијем интересу морају да раде“, наводи се у саопштењу и истиче да би промена Закона о ГМО представљала и кршење Устава.

Група „Грађани имају моћ“ замера Министарству пољопривреде и због тога што је, како наведе, припремило маркетиншку стратегију која има за циљ да грађане, политичке партије и све организације које су против ГМО, убеди у оправданост свог поступка да измени Закон, а у ту сврху ће се, истакнуто је, послужити управо новцем грађана, који не одобравају ГМО на територији Србије.

 

БЕТА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Кевин Смит: Поведе ли Вучић Србију путем суноврата, вјерујем да ће велики српски народ устати

4.7 (9) Срби се с правом поносе својом историјом. Надајмо се само да овом приликом …

Европска унија продужила забрану уласка за грађане Србије

0 (0) Европска унија није вратила Србију на листу трећих земаља којима је у околностима …

15 Коментара

  1. Gradjani su uvek protiv necega sto neznaju i uvek se protivi u zavisnosti od kampanje koja se vodi u medijima.Mozda ce biti za ako im Vucic kaze da to nije opasno.

  2. Gde se primeti, organizovano sve počupati,pokositi,i odmah uništiti,kao u francusku Žoze Bove koji su pokosili njive sa kukuruzom i to nekoliko puta.

  3. 83% i mi se sa vlastodržcima "natežemo" oko toga šta smeju, a šta ne … Ma treba da im j..emo mater bezobraznu, zar volja 83% naroda da ništa ne znači, čija to oni naređenja i čiju volju izvršavaju, banda pokvarena.

  4. Ако смо овце нека нас покољу. Боље и не заслужујемо. Ако смо, анадам се да јесмо, људи, освојићемо слободу!

  5. Gradjani treba da se vise zalazu da se skinu sa vlasti domaci izdajnici pa samim tim nece se sejati GMO seme jer ankete nece promeniti nista ……….

  6. Petre… Mnogo si "neobavešten" :D. Jadna nam budućnost sa takvima kao ti !!!

  7. изгледа да се код нас свашта сме

  8. Petre Petrovići,ako vaše vidjenje stvari ide do:kako Vučič kaže,onda blago vama i nama sa vama!Nadam se da nema puno takvih ,koji sačekajuVučićevo mošljenje, da bi znali da misle. Za ministarstvo poljoprivrede,niti za vladu—ne znači NIŠTA mišljenje većine. Skoro svakom svojom odlukom,politikom koju vode,uopše se ne obaziru na narod,jer su odlučili da Srbe i srbsku" nesvest"prevedu u svest i to promenjenu i u tu svrhu neće prezati NI OD ČEGA!U ime našeg opstanka, dobro gledajte šta se radi.Svakom od nas gurnuli su njihovu politiku i u tanjir i na kašiku.Ovi su nastavili žutu politiku u mnogo gorem i pogubnijem pravcu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *