Шојгу: Рат против Србије је пример како се намеће туђа воља под плаштом демократије

Шојгу: Рат против Србије је пример како се намеће туђа воља под плаштом демократије

0
(0)

МОСКВА – Министар одбране Русије Сергеј Шојгу изјавио је на отварању међународне конференције о глобалној безбедности, на којој учествује и министар одбране Србије Братислав Гашић, да постоји велики проблем утицаја обојених револуција на глобалну безбедност и истакао да су оне значајан фактор дестабилиације у многим регионима света.

Међу негативни примерима он је поменуо и „рат против Србије“.

„Феномен обојених револуција постаје значајни фактор дестабилизације ситуације у многим регионима света. Под изговором ширења демократије народу се намећу туђе вредности. Социјално-економски и политички проблеми појединих држава користе се за смену национално оријентисаних влада режимима који се контролишу из иностранства“, рекао је Шојгу и додао да се то обезбеђује „покровитељима“ несметани приступ ресурсима тих држава.

Према речима руског министра, обојене револуције све више добијају облик оружане борбе, уз коришћење свих расположивих средстава, укључујући информативни рат и снаге специјалне намене.

„За појачање ефекта може се користити војна сила у пуном обиму. Рат против Србије, удари у Либији, мешање у сукоб у Сирији су потврда томе“, упозорио је Шојгу.

У сваком конкрентном сценарију, напоменуо је он, „поводи за страно мешање су били различити, али схема реализације је универзална: информативно деловање – војни притисак – смена политичког руководства и промена спољнополитичког и економског вектора државе“.

Како је додао, ако не полази за руком да се смени власт у земљи стварају се услови за оружани сукоб с циљем да се даље уздрма влада која није по вољи.

Рат против Југославије као негативни пример поменули су у својим говорима и министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, који је говорио после Шојгуа, као и начелник Генералштаба оружаних снага Русије и заменик министра одбране Валериј Герасимов.

Курир

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВУЧИЋ: Мигранти који остају у Србији имаће бесплатно образовање, уложено је 11 милиона евра!

ВУЧИЋ: Мигранти који остају у Србији имаће бесплатно образовање, уложено је 11 милиона евра!

5 (1) Чему образовање миграната ако су само у пролазу и ако миноран број њих …

НАТО 1999. на Србију бацио више бомби него Хитлер на Енглеску током Другог светског рата!

НАТО 1999. на Србију бацио више бомби него Хитлер на Енглеску током Другог светског рата!

5 (1) ГАЛИЈАШЕВИЋ: ПРИЈЕТИЛИ СУ ДА ЋЕ БОМБАМА ЗАСУТИ ЦИО БЕОГРАД АКО ИМ СРБИЈА НЕ …

Један коментар

  1. sve mi to znamo, samo se pitam zasto vi ruska braco niste reagovali tad, tog momenta? Nije vam odgovaralo, zato sto ste sprovodili istu politiku za vase interese. Osetija, a sad i Krim, dovoljno nam govori.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend