ШОК ОД СЕПТЕМБРА! Цена струје скаче, плаћаћемо најмање 10.000 динара месечно!

0
(0)

Како Инфо журнал сазнаје у Минстарству финансија, због дугова према ММФ-у, али и разним међународним економским фондовима, Србија би у наредних неколико година могла да спроведе драстичне мере, међу којима је и поскупљење електричне енергије.

Наиме, према информацијама до којих смо дошли, цена струје ће радикално порасти почетком септембра, тако да октобарски рачун може бити увећан и до неколико хиљада динара.

Већ месецима траје кампања ЕУ званичника у којима они тврде да ће српске власти кад-тад морати да сведу цене струје на европски просек, како се будемо приближавали њима.
То је потврдио својевремено и министар Вујовић.

Да ли многи уопште разумеју шта то значи!? Раст просечне реалне плате неће бити већи за 20% ни у наредних 50 година, а цена струје на месечном нивоу као најјефтинија варијанта кроз 10 година износиће 10.000 динара па на више.

Уколико узмемо у обзир и додатно поскупљење, поготово нафте, горива и лекова, долазимо заиста до рачунице да ће Срби као народ нестати.

ИНФО ЖУРНАЛ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kесеровић: Воће у Србији најскупље за последњих 15 година

0 (0) Професор Пољопривредног факултета у Новом Саду Зоран Kесеровић рекао је данас да је …

Слаб род подигао цену малина, купине у бесцење

0 (0) Преполовљен род малина подигао је ове године цену тог воћа на око 210 …

5 Коментара

 1. Mora se plati „ponuda“ afganistancima+reket za AV-AV i baticu.

 2. Lažu pljačkaši da ih EU pritiska da povećaju cenu struje. Struja je u EU jeftinija nego u Srbiji. Samo što ova banda za osnovnu cenu uzima nižu tarifu u najjeftinijoj zoni, a to je svega možda 10% potrošnje. Kako se jeftinom može smatratiti struja koja leti kad se troši minimalno košta od 30 € pa naviše?

 3. Одавно нисам загледао рачуне за струју. Данас ми стиже рачун за струју, па пошто одавно нисам детаљније загледао, рекох дај да видим шта тамо пише. Кад тамо, а оно нових ставки колко хоћеш, поред обрачунске снаге коју ни после десет година нисам успео да укапирам шта је.

  Каже под 2. Трошак гарантованог снабдевача. Ко ли му је гарантовани снабдевач и шта ми уопште плаћамо рачунима ако не трошкове снабдевача, били они оправдани или не.

  Затим под 6. стоји накнада за повлашћене произвођаче ел. енергије. Ко су ти? Можда они који производе струју у мини соларним електранама и ветропарковима, а за које сагласност могу добити само повлашћени и родбина?

  Па под 8. Акциза 7,5%. Зар је струја акцизна – луксузна роба? Страшно!!!

  Па под 13. Такса за јавни медијски сервис. Рекоше да ће укинути.

  Па под 16. камата. Платио ти на време не платио камата ти цури. Одакле она немам појма.

  Кад сабереш све ове њихове измишљотине, оне су више од половине износа на рачуну. И још послују са губицима, па се дотирају из буџета! И непрекидно кукају како је струја јефтина!

  Леле, кад им нова власт која ће ускоро доћи зађе у то њихово пословање. Крви ће им се напити.

 4. Vreme je za ulicu i oruzje tzv.kratak postupak. Nema druge-nema predaje

 5. a stacemo ako ne skoci,niko nece da kaze,izvinjavamo se NEPROVERENA informacija ili vec sta.nego nikom nista a da se mi dotle tresemo i cekamo taj dan.nemogu da preteram od penzije do penzije i jos moram da citam svakojake gluposti.pa bre ljudi napisite jednu stvar koja se obistinila sto ste do sada napisali i ja castim sa ovu moju situ PIVO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *