Срби не могу на КиМ са својим таблицама, а Вучић гради ауто-пут до Албаније!

Срби не могу на КиМ са својим таблицама, а Вучић гради ауто-пут до Албаније!

Др Дејан Мировић, између осталог и аутор књиге “Бриселски споразум: хронологија и последице” објашњава за КМ новине да су последњи догађаји на северу Косова и Метохије – апсолутно поседица Бриселског и Вашингтонског споразума.

„Апсолутно је ово последица Бриселског и Вашингтонског споразума, пре свега Бриселског и, једноставно, види се да је Вучић апсолутно лош преговарач и да не уме да закључује уговоре. Према томе, мислим да он уместо медијске кукњаве треба да поднесе оставку јер он је тај који је продуживао и закључивао уговоре од 2013. па надаље. Према томе, апсолутно је његова одговорност највећа, све остало је скретање пажње“ категоричан је Мировић у изјави за наш портал.

Он се пита „како је могуће да су, после скоро 10 година преговарања, Срби у све тежем положају а Вучић нас убеђује да је супротно? Ово је апсолутно последица његовог катастрофалног преговарања које је иначе неуставно и није имало никакво упориште у нашем Уставу и другим законским прописима. Тако да он ако има мало морала, треба да поднесе оставку“ наводи Мировић као логичан исход.

У прилог тврдњи да је Вучић најодговорнији, Мировић подсећа да се „господин Ракић обраћа Вучићу за помоћ. То је још један доказ да је он најодговорнији за ово јер он је преговарао, он је Косову дао фактичку државност и ово су последице свега тога“.

Наш саговорник је уверен да је мала вероватноћа да ће Вучић хтети да поднесе оставку али наглашава да чак и у том случају постоји излаз:

„Ако већ не жели да поднесе оставку зато што му је држање власти по сваку цену све у животу, онда макар нека има толико политичког морала и достојанства па нека прекине изградњу пута Ниш – Мердаре, ако ништа друго или нека суспендује чланство Србије у пројекту „Отвореног Балкана, да понижење Србије не буде потпуно“ рекао је Мировић, иначе универзитетки професор правних наука.

Да би се иронија читавог догађаја буде сагледала у свој својој величини, актуелне догађаје треба упоредити са неким капиталним пројектима који се спроводе.

„Док Срби не могу да уђу на Косово и Метохију са својим таблицама, он гради пут за Приштину и за Албанију. Једноставно, несхватљиво када размислите о томе“ истиче Мировић позвајући се још једном на могућност да је Вучићу преостало макар мало политичког морала чак и ако искључимо оставку јер „останак на власти му је све у животу, онда нека прекине изградњу пута или напусти „Отворени Балкан“ али очигледно да он то не сме“ закључује Мировић у изјави за КМ новине.

КМНовине

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Њујорк тајмс: Вучић у Србији испробава нове облике цензуре медија

Њујорк тајмс: Вучић у Србији испробава нове облике цензуре медија

Са новим, мање репресивним тактикама, земље попут Србије, Пољске и Мађарске користе врло ефикасна средства …

У Чачку на референдуму гласали и покојници

У Чачку на референдуму гласали и покојници

На референдуму у Чачку гласало је и двоје покојника, кажу за “Нову” чланови њихових породица. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *