„Срби – савршени као гнојиво“

0
(0)

Фотографије жртава усташког логора „Јасеновац“, са попратним текстом: „Срби – савршени као гнојиво“ слободно могу да се објављују на „Фејсбуку“?!

Санкције ће уследити само против оног ко се побуни против овог нецивилизованог понашања?! Управо у такву ситуацију доспео је пројекат „Међународна иницијатива за праћење антисрбизма“.

Ова иницијатива је и пронашла ову страшну (по свом цинизму) „публикацију“ на једној од страница популарне друштвене мреже.

Директор Културно-историјског центра у Новом Саду и творац „Иницијативе“ Андреј Фајгељ наводи за „Глас Русије“ да су снимили ту „публикацију“ и објавили је на својој страници уз критику.

„Након тога они су повукли ту објаву. То је управо оно што ми радимо – разобличавамо говор мржње на интернету“, каже Фајгељ.

Он истиче да је апсурд да је, у име говора мржње, „Фејсбук“ страницу „Иницијативе“ блокирао, а критиковану – оставио.

„‘Фејсбук’ није могао да нађе говор мржње зато што њега не само да нема међу нашим објавама, него смо и страницу и коментаре администрирали тако да смо у неколико наврата опомињали коментаторе и забрањивали неке коментаре који су одговарали мржњом на мржњу.

Жалили смо се на одлуку ‘Фејсбука’ пре више од месец дана, али наша страница је до данас забрањена“ – додаје он.

„Фејсбук“ од почетка има проблема са приватношћу, а, са друге стране, као и интернет уопште, донео је велику слободу и повремено се поставља питање да ли та слобода треба да буде апсолутна и да ли може да буде омогућено људима да је злоупотребљавају.

Са антисрпским расположењима и надаље се суочавају не само они који ризикују да се врате на своја огњишта у Хрватску или на Косово и Метохију.

Довољно је регистровати се у друштвеној мрежи да се на „Твитеру“ пронађу слогани типа: „Мрзим Србију и њен народ“, који је, према речима Андреја Фајгеља, донедавно био најпопуларнији „хаштег“ у региону.

„То је отворени расизам, посебно када се са том кључном речју објављују фотографије лешева са натписом из серије ‘Срећан сам када видим мртве Србе’. Ми не схватамо зашто је ‘Фејсбук’ затворио страницу која се бори против таквих појава“, рекао је Андреј Фајгељ.

У усташком комплексу Логор смрти „Јасеновац“ убијани су махом Срби, Јевреји, Роми и антифашисти. Убијана су и деца, и то на најстрашније начине.

 

Бета|

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

УСТАШКИ ЛОБИ СЕ УВУКАО У СРПСКЕ СУДОВЕ! Отимају наше фирме па наплаћују трошкове суђења у Србији!

4.3 (6) Хрвати не само да не враћају отета српска предузећа већ покушавају да у …

Док је у Црној Гори на власти усташа Мило Ђукановић, Монтенегроерлајнс НИЈЕ ДОБРОДОШАО у Србију!

4.8 (4) Властимир Ристић, извршни директор Монтенегроерлајнса саопштио је да црногорска национална авиокомпанија трпи изузетно …

12 Коментара

  1. У том узрасту су мог оца Будимира мимоишли усташки меци, током "Олује" сам гледао моју Српчад како се не плаши смрти и диже три прстића… А после гледао на ТВ дегенерике што се извињавају УСТАШАМА!????

  2. Zločin bez kazne: još prisvajaju Teslu i Andrića, Šiptari srbske manastire, a Srbija ćuti?????

  3. Covjek covjeku ma koje vjere bio ne bi smio da ovo uradi ovo je tuzno

  4. PAMTIMO ..(“ PA CE DA VRATIMO“)… NEMA DRUGE …

  5. Наше комуњаре и краљ Александар су криви и то сви знамо. Боже, чисто могу да шизнем када гледам ову и сличне доказе њихове, хрватске (усташке) менталне болести. Дође ми да….А можемо само да им пренесемо да ћемо бити овде ЗАУВЕК.

  6. PAMTIMO ..('' PA CE DA VRATIMO'')… NEMA DRUGE …

  7. Svega toga ne bi bilo da je kralj na vreme napravio ja ku Srbiju više od pola Hrvatske pripao bi nama a primorje bi uzeli Italijani i sad bi Hrvatska bila kao Crna gora ali mi hoćemo bratstvo i jedinstvo ali sa kime sa koljačima.

  8. oooo Srbi..gde cete na letovanje opet. u hrvatsku?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *