fbpx
фото: Н. С.

Србија је једино лидер у донацијама Албанији

5
(4)

Моја Нана, како смо одмиља звали нашу бабу Божану, туцала је бибер у авану тако ситно да га претвори у прах. Веровала сам да јој нема равне све док ми заблуду нису отклонили најнапреднији од свих напредних Срба. Туцају ситно, да ситније бити не може. Мора да су веома умни људи чим их интересују те работе с мозгом. Имају код њих прођу и работе без везе с мозгом, законима, обичајима. Туцаће све само не бибер, то је мануелни рад за који не мора да се купи диплома чак ни из дуалног образовања.

Узмимо најновији пример. Влада Србије донирала је Албанији два милиона евра, да помогне људима који су због земљотреса остали без кућа и станова, па им не требају извршитељи, за разлику од нас. А Црна Гора, Македонија и БиХ зусаммен, што би рекла моја пријатељица и канцеларка Меркел, једва су прикупиле упола мање! Ем имају накарадно схватање функције буџета, ем се у народу каже: пречи је напредни комшија у близини него опозиционар са гласачким листићем.

Нису ни културни као Ана Брнабић. Ми напредно поклањамо: „Молим вас да прихватите ову помоћ од Србије као знак нашег пријатељства, подршке партнерима у невољи, али и као залог наше заједничке будућности.“ Такође напредно заборављамо да захвалимо. Отприлике, овако: „Молим вас да нам опростите што смо се 1999. бранили кад сте послали своју пешадију да пробија границу на Кошарама, Паштрику и другде, јер НАТО ипак није могао без таквог партнера какав је нама Албанија.“

Прваци смо у ћутању. Само два дана после Брнабићкине обзнане да смо регионални лидер у донацијама Албанији, Тирана позива Приштину да оснују фонд ради интегрисаног лобирања за независност тзв. Косова. Биће да су били необавештени Влада и Александар Вучић, председник владе у сенци.

Да су знали, могли су земљотресну донацију, тај залог заједничке будућности, да проследе директно Приштини као знак нашег пријатељства. А како да знају кад је бивши баштован, оклеветан да је керамичар, заузет клечањем над остацима војног хеликоптера као директор БИЈЕ (како га потписа РТС)?!

Напредније је истурити Хашима Тачија, сарадника нашег премијера у сенци црногорског председника, да се у име свих њих радује што министар спољних послова Албаније, рођен на тзв. Косову, представља Тирану и Приштину. Способан, помогао је ономад формирању албанске политичке коалиције у три општине на југу централне Србије. Онај наш екс-баштован клечи ли клечи, ваљда бар зна пред ким све.

За то време Еди Рама је омађијан. Добио је у Бриселу 1,1 милијарду евра на конто земљотреса. Да није омађијан, не би му излетело да би и 40 одсто прикупљене суме било успех донаторске конференције, коју је иницирала Урсула фон дер Лајен, председница Европске комисије. То је она дама поносна зато што је ЕУ солидаран и одговоран пријатељ Албаније, њеног омађијаног премијера, самим тим и нашег премијера у сенци.

Нико од њих не види у Албанији ниједног човека осим оних 21,5 одсто што су прошле године изашли на изборе, које је опозиција маестрално бојкотовала. Наш премијер у сенци није ни у вицу био најбољи студент права, али је фанатични Рамин штребер. Што да не, па у Албанији је био најуспешнији неуспех успелог бојкота јер га нису подржали ЕУ, Мисија ОЕБС и САД.

Кад се буду питали бирачи, неће бити туцања Наниног бибера ни церебралног секса, али ће се можда на топ листе вратити „Због тебе бих туцао камен“ Оливера Мандића.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Студенти из “Студењака” кренули ка Скупштини (ВИДЕО)

5 (1) Повећа група студената вечерас је кренула из Студентског града на Новом Београду ка …

ОВО ЈЕ ДИKТАТУРА Вучић полицијом и сузавцем на народ! (видео)

5 (1) Неколико хиљада грађана спонтано се окупило испред Народне Скупштине како би се успротивили …

4 Коментара

  1. Ko zna za kakvo namirenje racuna dadosmo tol’ke pare!

  2. TI NJEGA HLEBOM, ON TEBE BALEGARSKIM KAMENOM

    Srbija je jedini lider u donacijama Albaniji nakon zemljotresa., što je ljudski i prijateljski, a možda nismo prijatelji.. Najvećem (ne)prijatelju Srbija je poklonili dva miliona evra i to je pohvalno za predsednika. (Ne)prijatelju pomogni u nevolji je stari zavet. Mi njima (Albancima, jer ih snašao zemljotres), a oni Kosovu (nepriznatoj otcepljenoj “republici”) protiv Srbije. ΛV ima, može sa parama njegovog bednog naroda da raspolaže kako hoće, on odlučuje, mimo zakona i pravila, on poklanja, a njegov narod može i da gladuje, kada ga niko ne pita kada i zašto je gladan i žedan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *