Насловна / Свет / Европа / СРБИЈА НЕМА ИНТЕРЕС ДА УЂЕ У ЕУ! Марин Ле Пен се противи независном Kосову!
СРБИЈА НЕМА ИНТЕРЕС ДА УЂЕ У ЕУ! Марин Ле Пен се противи независном Kосову! 1

СРБИЈА НЕМА ИНТЕРЕС ДА УЂЕ У ЕУ! Марин Ле Пен се противи независном Kосову!

Председница странке Национално окупљање је на недавним изборима за Европски парламент освојила највише гласова у Француској.

Радикално се противимо подршци ЕУ иредентизму који има за циљ да ослаби нације тако што ће их растурити, рекла је, говорећи о косовском проблему, Марин ле Пен.

Председница странке Национално окупљање је на недавним изборима за Европски парламент освојила највише гласова у Француској.

„Покрет којем председавам одувек се противио независности Kосова, водећи рачуна о томе да се испоштује Резолуција 1244“ СБ УН, рекла је Ле Пен за „Вечерње новости“.

На питање да ли мисли да Србија треба да уђе у ЕУ и да ли је 2025. година реалан датум, Ле Пенова је подсетила да се њена странка бори против политичког система који представља ЕУ и да је због тога против принципа проширења.

„Не верујем да Србија има интерес да се интегрише у овај систем. Политика уцена и претњи против Мађарске, због тога што с правом одбија да буде подложна мигрантским квотама и учесталој политици уплитања Европске комисије у политички живот држава чланица, сигнали су упозорења који не треба да се занемарују“, сматра она.

Говорећи о односима Француске и Србије, она је истакла да су у питању веома стари односи пријатељства, које, како је рекла, време није променило.

„Ови односи, наравно, морају да буду очувани и обогаћени ојачаним партнерством у оквиру билатералних веза“, рекла је Ле Пенова.

Извор:еспресо, независни.рс

Како би сте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Домазет Палмер и "ненамерно изазван бол" приликом убијања Србије 11

Домазет Палмер и „ненамерно изазван бол“ приликом убијања Србије

Ух, ако мене питате, боље да нам није ни долазио, баш у ове дане обележавања …

На сигурном путу за „европски Бангладеш“ 15

На сигурном путу за „европски Бангладеш“

Шапутало се, говорило опрезно, помало са страхопоштовањем, да Фолксваген (VW) долази у Србију. У зениту …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *