Насловна / Став / Стани мало рогоје
Стани мало рогоје 1

Стани мало рогоје

И безобално зло једном избаци савршени бисер истине, учи источњачка мудрост. Оно што је добро у нашим приликама и неприликама, јесте да је Сотона био кристално јасан. Напашћемо Цркву. Обично, преноси искуство, и многа литература, Сотона такве ствару ради тајно, иза кулиса, лукаво, препредено. Међутим, овдје, у наше дане, затичемо Сотону за говорницом испод Острошке и Оногоштске стијене: остала је још Црква на камену, јуриш, на Олтар свети. Али, од Бога нема старијега. 

Још и горе од Ђукановићеве објаве напада на Божју кућу, звучи изјава Демократа да се не насиједа на провокације Ђукановића. (Поштовани, читаоче, прекрсти се лијевом!). Ђукановић је, макар, директан, а ови секташи у црвеним трикоима, позивају народ да се окрене такозваној будућности. Хало, је ли оној будућности, у којој они, Демократе, бјеже од крста – бјеже од Ћивота гдје се родила, и одњихала Црна Гора. 

Елем, Мило Ђукановић, ништа друго и не тражи него што су Демократе поручиле у филму.

По порталима, круже срдачне подршке муслимана. Муслимани су одушевљени изјавом Демократа. Уз кахву, и рахат- локум, ко киша, пљуште, позитивни коментари. Алал, вјера, овом Бечићу, диване муслимани, дишући на луле. Алал, вјера,  Бечићу…

Данашња изјава Демократа о будућем нападу на Српску цркву, само је наставак филма; само су пројекција исте ђавоље натре. Може се и рећи – Бечићево „Тројство“ најбизарније мистерије – уочи Тројичинадне. 

Кад се већ заузесмо о ‘демократским’ црногорским варијантама, био би гријех да прескочимо Социјалдемократску партију Црне Горе. Неко је као Бечићи, а понеко као Кривокапићи и Растодери. Изјурише из партије, и умакоше са Чистилишта, док Сотона не посвршава земаљске послове. Слутим, а слутити још једино знадем, и више од Сотоне, нападу на Српске ћивоте, радује се баш овај башибозук. Тако учи протекла будућност. Да, црногорска протекла будућност.

Опозициону, Социјалдемократску партију Црне Горе – преузеће супруга – главне полуге власти. Тако ће и супруга постати полуга. Строги су логике оквири. На земном шару такву причу налазимо само у Амазонији, у Маркесовом магичном реализму. „Јесен патријарха“ је литература, црногорски реализам је порнографија  стварности. Да подвучемо, и саберемо: ко је још остао на линији фронта опозиције. Ко, осим Демократског фронта. Видјећемо још, хрлећи у сусрет светој Тројици. Демократе су се ‘демократски’ изјасниле, што јесте, јесте, нема брате збора, ма, сачекајмо и друге. 

Један кафански аналитичар оперише вијешћу, да ће се и на Конгресу Социјалдемократа – приказати Бечићев филм. Ко још држи до овдашњих аналитичара, ко, нико, али не лези враже.

Колико се некаквога зла наталожило, у разним облицима, и растворима. Сад ће проквоцати и невладин сектор, надничари – сезонци, кораћи и педери, суше, и буше, и снешке и шупке по Јавном сервису; почеће поредити четичке и поповске браде, и, тако редом, док им се уста за врат окрену.

У драми „Ђаво и господ Бог“ Сарт каже да се битка требала заметнути док је непријатељ био још у пољу. Кад се почне пети уз бедеме, о исходу битке одлучиће сами Бог. Преведено на српски језик значи, да се Острог морао бранити доље, на Богетићима. Још додајмо овом преводу: годинама нико, ни у пролазу, није ни чуо посланике Демократског фронта шта причају, још су сјетовани – оканите се тих тема, побогу.

Задња је ура да се питамо, шта ће бити у прву недељу по Тројичинудне. Шта ће бити првог дана послије усвајања закона о отимању Цркве. Да ли ћемо бар тада дешифровати ријечи Демократа „о пећинском национализму“, и подређивању Бога политичкој вјери. Не вјерујем, дакле, да је „пећински национализам“ плагијат, али, морали би знати да ли се ради о житељу из палеолитског периода (послије Дрвета, а прије Равнице), или се мисли на неки овдашњи национализам. Који, да нам је знати. Ето, толико, о најпримитивнијем лицемјерству што ове горе памте. Таква ти је, господе Боже, ова опозиција, која се о Српској цркви изјаснила и прије Ђукановића. 

Још на почетку свијета, народ је поручио сваком ђавољем посланику:

Стани, мало, рогоје,
Много ти је обоје.

Пише: Бећир Вуковић, ИН4С

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Мило Ђукановић на једном швајцарском банковном рачуну има преко милијарду евра! 11

Мило Ђукановић на једном швајцарском банковном рачуну има преко милијарду евра!

Стигла ми је још једна пријетња у низу, ко зна већ која по реду. Породица …

Медојевић: Кабалиста Ивановић и сатаниста Ђукановић су непријатељи хришћанства у ЦГ 13

Медојевић: Кабалиста Ивановић и сатаниста Ђукановић су непријатељи хришћанства у ЦГ

Осврћући се на текст објављен у Вијестима: „Мило мири Мираша и Риста“, лидер ПзП-а и …

Један коментар

  1. Браћо моја часни Црногорци. Не брините толико, о нападу црних ђавола на светиње СРБСКЕ. Ко год је на њих кренуо, семе му се затрло у кући му уместо дјеце, камен му се рађао. Од имена му се стрва незнало, вазда луд био и БОГ га наградио, шта је СРБСКОЈ цркви учинио. Што некада давно рече, јђдан СРБСЛИ песник ЊЕГОШ сљавни. „СВАК ЈЕ РОЂЕН ДА ПО ЈЕДНПМ УМРЕ, ЏАСТ И БРУКА ЖИВЕ ДОВИЈЕКА“ !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *