Србија остаје без државне банке, Вучићев режим донео одлуку да све државне банке распрода

0
(0)

БЕОГРАД – Власнички удели државе Србије у банкама ће се првенствено продавати путем тендера, предвиђа се Уредбом о начину и поступку продаје акција банака у државном власништву коју је усвојила Влада Србије.

Влада ће одлуку о продаји капитала банака које су у државном власништву доносити на темељу образложеног предлога Министарства финансија, објављено на званичном сајту Владе Србије.
Јавни позив заинтересованим купцима објављује се у најмање једном дневном листу који се дистрибуира у Србији, према потреби и у другим утицајним домаћим и страним средствима јавног информисања из финансијске области, као и на интернет страници Министарства финансија.

Министарство финансија може ангажовати домаћа или страна правна лица као финанансијске саветнике за обављање послова и пружање помоћи у организацији, као и спровођење поступка продаје акција банака и избора најбоље рангиране понуде.

Заинтересована лица за учешће на тендеру дужна су да доставе изјаву о заинтересованости Министарству финансија у року од 21 дана од дана објављивања јавног позива.

Учесник на тендеру је, како се наводи у Уредби, дужан да положи депозит, уплатом у новцу или у облику банкарске гаранције, у складу са тендерском документацијом.

Министарство финансија разматра понуде, које након тога доставља Народној банци Србије (НБС) од које тражи мишљење о оцени поднетих доказа о финансијском стању и доброј пословној репутацији.

Ако Министарство у поступку разматрања оцени да одређена понуда не испуњава услове из тендерске документације, оно ће је прогласити неважећом и без одлагања је вратити подносиоцу понуде.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Како је Бугарска стекла титулу „европске мафија државе“

5 (4) Два месеца становници Бугарске излазе на улице сваке вечери протестујући против „олигархијске мафије …

Ко не жели мораторијум на рате кредита, може банци да се јави до 10. августа

5 (1) Грађани који желе да наставе са плаћањем рата кредита од данас до 10. …

3 Коментара

  1. toooooooooooooooo jebi glup narod to vučko ahhahahahahahaha

  2. vucic je hijena! bez obzira, banke nikom nisu nista dobro donele, samo robovanje…

  3. kako da ispoljim svoje stavove a da svevišnji ne protumači da se neradi o govoru mržnje. Ako mi je odvratan kao čovek i kao političar i kao dvonožna jedinka i kao neko ko je paćenik jer mu je vlast jedina duhovna hrana, pa smatram da se ne radi o govoru mržnje nego o realnom uglu iz koga ja njega vidim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend