fbpx

Србија: Пола милиона људи не може да задовољи основне егзистенцијалне потребе

0
(0)

Заштитник грађана Зоран Пашалић изјавио је да према последњим подацима надлежних државних органа, око 500.000 грађана Србије није у стању да задовољи основне егзистенцијалне потребе.

У саопштењу поводом 20. фебруара, Светског дана социјалне правде, омбудсман је рекао да према подацима Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Србије, линија апсолутног сиромаштва износи 12.045 динара месечно, а да је потрошњу нижу од тога имало 7,2 одсто становника Србије.

„Ризику од сиромаштва највише су изложени млађи од 18 година, јер још увек има деце која нису у образовном систему, која су изложена тешким физичким пословима или деце која раде или живе на улици“, навео је Пашалић а пренео кабинет омбудсмана.

Указујући да су најугроженије категорије лица у домаћинствима која чине две одрасле особе са троје или више деце, као и незапослени, заштитник је навео да је обавеза државе да у буџету повећа издвајања за најсиромашније и да настави да развија и улаже у децу, младе и старе.

Светски дан социјалне правде, одлуком Уједнињених нација, обележава се 20. фебруара, како би били истакнути глобални проблеми сиромаштва, социјалне и економске исључености и незапослености на нивоу светске популације.

Београдски-глас, Bета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Народ је сит лоповског режима психопате Вучића и његове банде криминалаца (видео)

5 (7) Грађани које смо анкетирали испред Скупштине Србије поновно увођење полицијског часа у Београду …

Београд: Полиција гађа сузавцем, народ аплаудира све јаче (видео)

0 (0) У сред хаоса испред Скупштине Србије, док полицајци сузавцем и шок бомбама покушавају …

Један коментар

  1. Пола милиона људи не може да задовољи основне егзистенцијалне потребе, а и остали нису далеко од тог статуса. Власти (ΛV, “тата” Брнабићеве и њихова камарила, са пуним стомацима и празним главама) могу да лажу и замајавају грађане како нису сиромашни, да имају плате веће него у Немачкој и да живе богато, с једне стране. С друге, они виде празне своје џепове без новца а са празним новчаницима, стомаци који им непрестано крче, иду путем голи, боси, јадни и гладни и обилазе неуморно контејнере за смеће. То осећа најмање 25% становништва Србије (који живе са 200 динара на дан), а власти, њихови полтрони, климоглавци и увлачи, први осећају, други не виде (мисле, ако они добро и богато живе на туђој грбачи, да сви тако живе?), а они трећи несмеју да кажу, ћуте и трпе, а галаме.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *