fbpx

Србијагас ће снизити цену прикључка за домаћинства

0
(0)

Директор Србијагаса Душан Бајатовић најавио је данас да ће бити снижена цена прикључка на гас, на око 650 евра за домаћинства, у договору са Агенцијом за енергетику.
Додао је да ће грађани за то моћи да добију од Србијагаса бескаматна средства на период од три до пет година, која ће враћати кроз измиривање рачуна за гас.

– Тражићемо да локалне самоуправе избаце све таксе, јер ако неко неће да се прикључи, то није приход и тражићемо од владе да реагује у том смислу. Србијагас је упутио захтев влади и рачунам да ћемо бити подржани да се одборе нека средства, тако да ћемо давати бескаматна средства грађанима за прикључење на гас на три до пет година да не морају да иду у банку. Биће у обавези да то плате кроз рачун за гас – рекао је он.

На питање како види коментаре у јавности да се толико прича о гасу због предизборне кампање и зато што је премијерка Ана Брнабић рекла да види Србијагас као предузеће које чека реструктуирање, Бајатовић каже да нема никаквих проблема у вези с тим што је премијерка рекла, пошто се у Србијагасу већ одавно спроводе реформе.

Говорећи о животној средини, Бајатовић је навео да у Београду нису топлане загађивачи пошто су скоро све на гас. Додао је да би само у Београду могло да се уведе више од 300.000 индивидуалних прикључака, као и да ће комплетна гасификација бити завршена наредне године у главном граду.

Вести онлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Цена нафте „Брент“ пала испод 25 долара по барелу

5 (1) Светске цене нафте данас бележе пад, а нафта марке „Брент“ је јефтинија за …

Долар слаби и даље, цене нафте падају

0 (0) ЛОНДОН – Амерички долар је наставио данас силазни тренд на тржиштима валута због …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *