fbpx

Срђан Ного: Докази о вези врха власти, правосуђа и организованог криминала

0
(0)

Српски покрет Двери дошао је до података и сазнања о доказима који упућују на постојање корупције у самом врху државне извршне и правосудне власти из ранијег периода, који до сада нису на одговарајући начин представљени јавности, нити су довели до утврђивања законске, али ни политичке одговорности умешаних.

Наиме, постоје докази о телефонској комуникацији између Родољуба Радуловића, коме се у одсуству суди због прања новца и који је јавности познат између осталог и по снимцима сусрета са Ивицом Дачићем, тада министром унутрашњих послова, и Дарка Шарића, коме се у Београду суди због трговине дрогом и прања новца. У разговору од 27. децембра 2008. године Радуловић преноси Шарићу детаље разговора које је имао са својим контактом блиским врху тадашње српске власти, по свему судећи у вези понуђеног јемства од стране Станка Суботића Цанета да према њему буде укинута потерница Интерпола. Радуловић и Шарић су заинтересовани да се понуђено јемство прихвати, а Радуловић каже да му је пренето да о томе постоји сагласност и да је то питање дана када ће Тадић, односно тадашњи председник Србије Борис Тадић, рећи Микију, односно тадашњем координатору служби безбедности Миодрагу Ракићу, да се то прихвати, што би требало да се догоди око Нове године. Радуловићу је контакт пренео и да нико нема ништа против, чак ни специјални тужилац Миљко Радисављевић. Радуловић подсећа Шарића и на то колико је тај контакт поуздан, јер му је прошли пут рекао тачан дан кад ће у Москви бити пуштен из притвора Станко Суботић, што се односи на Суботићево хапшење у Москви и двомесечно задржавање у притвору од 28. априла до 27. јуна 2008. године.

Овај разговор разоткрива контакте врха српске власти са Родољубом Радуловићем, Дарком Шарићем и Станком Суботићем, као и дубоко и значајно учешће представника извршне власти, људи блиских Влади и председнику Србије, у одлучивању о питањима из надлежности правосуђа, која се односе на кривично гоњење Станка Суботића. О овим питањима очигледно се одлучивало на политичком нивоу, уз контакте, разговоре, обећања и преговоре са Станком Суботићем и њему блиским лицима. Ако имамо у виду и скори сличан пример случаја Богољуба Карића, можемо закључити да је то тако и у другим случајевима.

Међутим, пошто је познато да су у време власти Бориса Тадића већи утицај имали Мирослав Мишковић и Милан Беко, који су имали свој интерес да Станку Суботићу не буде могуће да борави у Србији, договор о прихватању јемства постигнут је тек након доласка СНС на власт. Подсећамо да је 2013. године прихваћено понуђено јемство Станка Суботића у виду хипотеке на некретнинама у вредности од 538.000 евра, иако му је ранијих година одбијано чак и понуђено јемство од пет милиона евра у новцу. Ово је био само увод у спровођење кривичног поступка, који су пратиле бројне контроверзе, и који је окончан правноснажном ослобађајућом пресудом крајем 2015. године. Да ли је ово исход регуларног судског поступка или епилог договора постигнутог можда још приликом сусрета Томислава Николића и Александра Вучића са Станком Суботићем у хотелу „Риц“ у Паризу још 2007. године, свако може сам донети закључак.

Поставља се питање због чега нико није одговарао када је утврђено да се на начин који је описан од стране врха извршне власти доносе одлуке које би требало да буду у искључивој надлежности правосуђа, односно да је Борис Тадић, преко Микија Ракића, наређивао судовима и тужилаштвима како да поступају? Такође, како је могуће да се докази попут овог који представљамо, проглашавају државном тајном, када се ради о разговору два лица која су осумњичена за бројна тешка кривична дела, односно да ли се то чини управо да би се спречило да до јавности допру подаци о томе са ким су све из државне, политичке, правосудне и пословне сфере ова лица комуницирала? Међутим, сам закон прописује да се не могу сматрати државном тајном подаци и документи који за циљ имају прикривање учињеног кривичног дела, због чега ови докази не могу више представљати никакву тајну, јер је најпречи интерес државе и народа да се истина о спрези криминала, политике, правосуђа и банака коначно сазна и у потпуности расветли.

Народна скупштина, Срђан Ного
уторак, 12.12.2017. народни посланик Двери

Фејсбук

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ОЛОШУ, твоје приватне дилове са глобалном мафијом српска држава и Срби НЕЋЕ плаћати територијом!

5 (2) Постоји значајно неслагање унутар, до јуче монолитне, западне алијансе по питању КиМ, али …

Милутин Јеличић прекршио условну казну: Девет година крио да је власник стана у центру Београда

5 (5) Бивши председник општине Брус Милутин Јеличић и званично је уписан у катастар непокретности …

2 Коментара

  1. Otkrivanje rupe na saksiji ! Bravo GENIOTI !!!

  2. a kada ću moći da pročitam prvi transkript razgovora između Ace i njegovih pajtosa, koji jedno po jedno pokupovaše celu Srbiju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *