Срђан Ного: Горан Веселиновић – Вучићев кум и лични банкар (видео)

0
(0)

На конференцији у Народној скупштини, народни посланик и председник градске организације Двери, Срђан Ного наставио је са изношењем инсајдерских информација о спрези криминала у врху власти позивајући се на изјаве које је пред судом дао Александар Стефановић и говорећи о улози Горана Веселиновића – Бабе и Вучићевим везама са ЦИА.

Ного је истакао да се из Стефановићеве изјаве пред судом види да се он састајао са Томиславом Николићем док је био председник, и са Гораном Веселиновићем који води Вучићеве црне фондове и код кога је Александар Стефановић био запослен.

У својој изјави Стефановић говори о састанку са Томиславом Николићем 2012. године на којем су говорили о Вучићу и Шешељу. Том приликом је Стефановић на Николићеву замерку образложио да је мењао исказ у Хагу јер му је Вучић спремио ликвидацију, а Николић је нагласио да је „Вучић кваран играч, али да га он прихвата због притиска неких људи са Запада“.

У изјави се даље наводи да је Стефановића након тога контактирао Горан Веселиновић и испричао му да лично руководи свим државним банкама и да води Вучићеве црне паре, као и то да је Веселиновић по Вучићевом налогу обезбедио новац за Стефановића у замену за повремено обављање одређених послова. Један од тих послова је био да испита адвоката Радета Терзића који је присуствовао испитивању банкара у случају „Богићевић“ и да утврди да ли је неко од њих помињао Веселиновића.

По Стефановићевим речима Горан Веселиновић му се жалио да не може да схвати Вучића зашто Шешељу даје сваки месец 60 000 евра, које он мора да издвоји из „црних фондова“. По његовим речима „још је Шешељ „одр’о“ и Тому за пар милиона, да би му се скинуо са грбаче“ а Веселиновићу је ово „теже пало него када је морао да да Чеди Јовановић 1,500.000 Евра, а исто по налогу Кума“.

Стефановић у изјави даље наводи да је по идеји Веселиновића припремио мемоаре али да му је након тога Веселиновић рекао „да он књигу не сме да штампа јер ће га убити најмање 100 људи, али да је књигу читао и Вучић и да му је рекао да када одлуче да руше Шешеља, он ће сам ту књигу штампати.“

Стефановић је на крају изјаве истакао да је доказни материјал за напред наведено доставио на 10 поверљивих адреса и да ће сви аудио и видео материјали бити пласирани у јавност ако му се нешто деси.

Срђан Ного је на крају истакао да захтева од Вишег јавног тужилаштва у Београду да реагује на ове наводе.

Ного се на конференцији осврнуо и на чињеницу да се Александар Вучић састао са шефом британске обавештајне службе и да је то преседан да се председник једне државе састаје са шефом обавештајне службе неке друге државе. „Замислите да се Трамп сретне са Батом Гашићем“- нашалио се Ного.

Он је подсетио да је Вучић 2010. године након оптужби Наташе Јовановић да је он агент МИ6 затражио да се БИА изјасни о томе, и позвао је Вучића да сада уради то исто, понављајући оптужбе да Вучић ради за ЦИА, да га је врбовао Зоран Кораћ 2002, да су му претпостављени у ЦИА Дејвид Роузмен, Шон Фицпатрик и Бил Џејмисон и да је учествовао у потрази за генералом Младићем . „Позивам Вучића да, ако има храбрости одговори на изазов и тражи потврду од БИА да не ради за стране службе по узору на потврду коју је добио 2010. године“ – рекао је Ного.

Срђан Ного

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић решио да ухапси себе, бату Андреја и читав главни одбор напредних лопова и сецикеса (видео)

5 (4) Председник Србије Алекдандар Вучић огласио се данас са свог Инстаграм профила „будућностсрбијеав“ и …

Вучићево решење за Косово ни Туђман не би смислио, хоће да Русија одустане од Косова и Метохије

5 (4) Председник Србије Александар Вучић и представник паралелних приштинских структура, Авдулах Хоти, потписали су …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend