Српска полиција је већ годинама у тоталном хаосу и расулу

Српска полиција је већ годинама у тоталном хаосу и расулу

Независни полицијски синдикат Србије(НПСС) протестовао је данас јер сматра да се убиство двојице младића код Јагодине за које је осумњичен припадник Жандармерије, користи за, како се наводи, “разрачунавање сукобљених интересних група у МУП-у”.

Братислав Дикић смењен преко медија, кажу колеге из синдиката

Синдикат је протестовао и устврдио да је командант Жандармерије генерал Братислав Дикић најпре смењен “путем медија, а не у институционалном и законитом поступку, уз адекватно образложење за такав чин”.

“Оно што додатно интригира је и чињеница да се олаким писањем медија узнемирава јавност и припадници Жандармерије, као и МУП у целини”, наводи се у саопштењу.

Дикић је званично разрешен у среду, решењем министра унутрашњих послова Ивице Дачића, а на предлог директора полиције Милорада Вељовића. Дикић је смењен после двоструког убиства за које је осумњичен један жандарм, а и раније је у медијима довођен у везу са криминалцима. Те оптужбе, међутим, нису доказане.

НПСС је оценио да је и конференција за новинаре Вељовића, на којој је затражена смена Дикића, показала да је “неопходна реформа МУП-а и да нико нема потпуну контролу над овим значајним сегментом сектора безбедности”.

“Грађанима Србије једино остаје да живе у нади да ће полиција једног дана дочекати да њом руководе каријерни професионалци, а не политички додворници којима ће интерес партије увек бити испред интереса радника и државе”, наводи се у саопштењу које је потписао председник синдиката Момчило Видојевић.

 

Вести

припрема: Србија данас

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Тужи бре сестро истриповану будалу и МУП Србије и тражи одштету (видео)

Тужи бре сестро истриповану будалу и МУП Србије и тражи одштету (видео)

Класично кршење овлашћења због чега би овај полицајац морао да добије моментални отказ одиграо се …

Поново одложено суђење Kолувији и припадницима МУП-а, БИА-е и ВОА-е

Поново одложено суђење Kолувији и припадницима МУП-а, БИА-е и ВОА-е

Суђење полицајцима и припадницима Безбедносно-информативне и Војнообавештајне агенције који су оптужени да су штитили оптуженог …

13 Коментара

  1. АКО ИМАЈУ ТРУНКУ ОБРАЗА И ОНИ МОРАЈУ ДА ПОДНЕСУ ОСТАВЕК ОДМАХ ИЛИ СУ……….

  2. Sva četiri stuba države;zdravstvo,sudstvo,školstvo i odbrana su trula.Da li će država opstati?

  3. pa i neka ga menjaju kada ih nije poapsio i pslo u zabelu da spase Srbiju i Kosovo

  4. Sve dok ova dvojica mesetare po Srbiji,takva ce nam i policija biti.. Kale,kale,to vam je brdo,tamo su turci bili.. Idiotluk ,na visokom nivou ..

  5. ИМАМО ЛИ ВЕЋЕ НЕПРИЈАТЕЉЕ ОД ОВЕ ДВОИЦЕ,ИМА НИСУ САМИ СА ЊИМА ЈЕ ВУЧИЋ И НИКОЛИЋ. И БЕЗБРОЈ ЊИХОВИХ САРАДНИКС И ПОСЛУЋНИКА,МОРА СЕ ЖИТО ОЧИСТИТИ ГОСПОД САМО ШТО НИЈЕ ПОЧЕО СА ЖЕТВОМ.

  6. .Bez trunke morala i stida, ali polako vrijeme donosi i odnosi.I njih će jednog dana odnijeti.Ne razmišljaju ni do sutra a kamo li šta će sa njim biti kada izgube vlast i moć koja sa njom dolazi. Mnogo je takvih bilo u istoriji koji su mislili da će vječno vladati pa su završili po hapsanama a neki bogami i na vješalima.

  7. …na visoko podigli se sutureni!Svi podmukli, svi prokleti i svi mali, postadose danas…nasi suvereni!Mesto svetle istorije i grobova, vaskrsli smo sve pigmeje i repove…

  8. Нити је у хаосу, нити у расулу. Одлично знају шта раде и зашто то раде. Е, да ли је то добро за све нас, то само будала не види.

  9. Ova fotografija je stara barem dve godine. Obojica sada imaju po 30 kilograma više.

  10. Ovaj period u srpskoj istoriji će biti zapamćen kao "vreme morona".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *