Српска велеиздајничка клика на власти даје шиптарима међународни телефонски позивни број

Српска велеиздајничка клика на власти даје шиптарима међународни телефонски позивни број

0
(0)

Договор о телекомуникацијама између делегација Београда и Приштине у Бриселу скоро да је постигнут, али завршетак овог процеса кочи конкретна формулација споразума, сазнаје „Политика”. Проблем је у коришћењу појединих термина на којима инсистира делегација Приштине, а које наша делегација не може да прихвати, јер би могли да имплицирају сувереност Косова.

Како сазнајемо, договорено је да Србија Косову да међународни позивни број 383 или 384, а да нама остане број 381. Такву могућност раније су предлагали представници Европске уније, а идеја је да Србија затражи још један међународни позивни број на који има право, и да га потом уступи за територију Косова и Метохије.

Осим тога, постигнут је споразум да наш „Телеком” добије лиценцу за фиксну телефонију за целу територију Косова и да задржи мобилну телефонију тамо где већ има инфраструктуру за своју мобилну мрежу. Али, договором са делегацијом Приштине предвиђено је и да постоји могућност да се „Телеком” у будућности пријави и на евентуални тендер за мобилну телефонију за целокупну територију Косова, сазнаје „Политика”.

Коначно решење зависиће искључиво од договора две стране, будући да је немогуће да Косово самостално издејствује позивни број, нити да добије позивни број Албаније, како је раније помињано. Јер, позивни број је израз суверенитета државе и како су за „Политику” већ неколико пута рекли у Међународној унији за телекомуникације (ИТУ) из Женеве, они, као специјализована агенција Уједињених нација, додељују позивне бројеве једино државама чланицама УН-а, што Косово није.

– Због тога је свако питање о додели међународног телефонског броја Косову хипотетичко питање – рекли су у Међународној унији за телекомуникације. Зато једино решење и јесте да Србија затражи додатни број за себе и потом га додели Косову.

Један од предлога Србије у току преговора био је да Косово задржи наш позивни број 381 и да дода петицу, то јест да позивни број за територију наше јужне покрајине буде 3815. Али, косовска страна јето одбијала.

 

Политика

припрема: Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„За шта тачно грађани Србије плаћају Кинезима 3,2 милијарде евра?“

„За шта тачно грађани Србије плаћају Кинезима 3,2 милијарде евра?“

5 (4) Народна странка затражила је данас од Владе Србије да објави детаље и услове …

Доста више тог млаћења празне сламе са специјалцима, СРБИЈИ треба АРМИЈА, корпуси, бригаде, ракетна артиљерија... (видео)

Доста више тог млаћења празне сламе са специјалцима, СРБИЈИ треба АРМИЈА, корпуси, бригаде, ракетна артиљерија… (видео)

5 (2) Јединице Војске и Полиције припремају се за здружену тактичку вежбу са бојевим гађањем …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend