Српски „Бесмртни пук“ ујединиће борце Првог и Другог светског рата са херојима одбране од NATO

0
(0)

Скениране фотографије својих рођака учесника било којег од три рата – шаљите на мејлове: [email protected] и [email protected] У мејлу обавезно наведите име и презиме, војно звање и чин личности са фотографије. Организатори моле да се фотографије пошаљу до 6. маја 2016. – како би биле спремне за шетњу

Организатори манифестације су у прогласу нагласили: „Србија је одани савезник Русије, са историјом која је тесно везана за Русију, посебно њена борба у последњим ужасним ратовима који су потресали Европу у XX веку. Многи Срби сматрају да су део руског света и деле исти систем вредности. За нас је простор заједничког сећања много шири од државних граница“

РУСКА манифестација „Бесмртни пук“ стиже и у Србију, са добрим изгледима да „ухвати корен“ и да постане традиционална.

Њени организатори ове године су: Медија центар Руски Експрес, српски огранак Међународне фондације за јединство православних хришћанских народа и Координациони савет руских сународника.

Ево њиховог прогласа и позива Србима да доласком на манифестацију оживе сећање на своје претке који су се борили у два светска рата и против агресије NATO из 1999. године:

„Драги сународници и српски пријатељи! Позивамо Вас да учествујете у Бесмртном пуку у Србији.

На 9. мај ове године биће прослављена 71. годишњица победе у Великом Отаџбинском Рату. У свим градовима и селима Руске Федерације и многим другим земљама биће одржани свечани догађаји посвећени годишњици победе над фашизмом.

Србија је одани савезник Русије, са историјом која је тесно везана за Русију, посебно њена борба у последњим ужасним ратовима који су потресали Европу у XX веку. Многи Срби сматрају да су део руског света и деле исти систем вредности. За нас је простор заједничког сећања много шири од државних граница.

Бесмртни пук је ће бити још једна прекретница у нашој заједничкој историји.

Шетња улицама Београда само је још једна потврда да смо исти историјски простор.

Ако Срби изађу са портретима својих хероја, бораца за слободу и независност своје земље – свет ће поново видети да смо били и остајемо заједно – Срби и Руси.

„Бесмртни пук“ 2015. у Москви

Фотографије бораца, фрагменти сећања на рат које чувају породице, као и други документи, албуми и сачувана писма – прошетаће улицама престонице. Срби могу поново да стекну комплетну слику о судбини војника, јединица и формација које су учествовале у одбрани њихове Отаџбине током Првог и Другог светског рата, као и представу о размерама NATO агресије на Југославију 1999. године.

Девети мај је дан велике победе над фашизмом, Бесмртни пук Србије ће проћи улицама Београда и показати сународницима лица оних који нису подлегли злу, оних који су поразили фашизам!

Драги пријатељи, прикључите нам се! Позивамо Вас да славимо Дан победе заједно са својим јунацима у редовима ,Бесмртног пука’!

Позивамо све који желе да се придруже нашој акцији – како бисмо заједно показали фотографије преживелих рођака који су учествовали у одбрани Србије током Првог светског рата и оних који су се борили против окупације у Југославији у Другом светском рату.

Позивамо све, без обзира на политичке ставове и партијску припадност, уз молбу да се уздрже од политичких слогана и спорова у знак поштовања и сећања на наше хероје.

Молимо вас да скениране ФОТОГРАФИЈЕ шаљете на мејлове: [email protected] и [email protected]

У мејлу обавезно наведите име и презиме, војно звање и чин личности са фотографије. Молимо да фотографије пошаљете до 6. маја 2016. – како би биле спремне за шетњу.

Акциони план за 9. мај

У 11:00 окупљање на Меморијалном комплексу погинулих за ослобођење Србије у Другом светском рату, а крајње одредиште је Руски дом.

У 12:00 је почетак шетње од Меморијалног комплекса (ул. Рузвелтова до споменика Вуку Караџићу, онда Булеваром Краља Александра до Дома синдиката, хотела Москва и Руског дома).

У 14:00 је окупљање испред Руског Дома – као домаћина пријема учесника поворке и прославе ветерана.

У 15:00 пројекција филма о Великом Отаџбинском Рату ,А зоре су овде тихе’.“

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Распад остатака СССР-а: Русија губи последње савезнике

4.3 (6) Турска активно ради чак и у Молдавији ПИШЕ: Олег Бондаренко Знате како се …

Русија ратификовала споразум о слободној трговини Евроазијске економске уније и Србије

5 (4) Савет Руске Федерације, горњи дом руског парламента, ратификовао је данас споразум о зони …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend