Српски лов на вештице

0
(0)

Момчило Трајковић, тада активни политичар, на Црквено-народном сабору 1998. године у Спортском центру „Боро Рамиз“ у Приштини оптужио је режим да крије од народа шта је написано и потписано на споразуму Ричард Холбрук – Слободан Милошевић.

Лидер косовских Срба, који се никада није селио из Чаглавице код Грачанице, каже да се у приступу према Косову ништа није променило и да се ништа не зна о преговорима у Бриселу, а да се опет црквени великодостојници и интелектуалци проглашавају за шпијуне и стране плаћенике само зато што се противе тајним решењима која могу да доведу до насиља над Србима.

Шта је исто као тада?

– Тада су владику Артемија и мене прогласили издајницима и страним агентима, а нападнути су и Српско национално веће северног Косова Марка Јакшића и Милана и Оливера Ивановића. Данас су нападнути владика Теодосије, Српски национални форум и Национални покрет Отаџбина, на чијем су челу Јакшић и Славиша Ристић. Нажалост, Оливер Ивановић је убијен након што му је на челу нацртана мета да је издајник и страни агент.

Зар се баш ништа није променило?

– Само то што се на свим плановима умањио српски фактор. Нису се променили ни креатори политике о Косову, па пре 20 година Александар Вучић је био министар информисања.
Остали су они исти који су настали испод шињела политике 90-их година.

Тада је Милошевић имао упориште у косовопољском и Покрајинском одбору СПС-а и удружењу Божур. Они су били џелати против другачијег мишљења и дисциплиновали народ. Са повлачењем наше војске и полиције сви су побегли у централну Србију. Нажалост, са собом су повукли несрећни народ, да би имали покриће за своје бежање.

Ко је данас експонент те политике?

– То је Српска листа, која чини све исто што су ови раније радили. Себе проглашавају борцима за српске интересе, а све остале за издајицама и страном агентуром. Ови данашњи иду корак даље и цртају мете на челу неистомишљеника.

Ви тврдите да се опет манипулише Косовом и ради очувања власти?

– Као Милошевић, Вучић не ради да ојача свој положај већ манипулишући важним националним питањима ставља под сумњу и оно што је добро урадио.

Овакву владавину користи да би срушио сваку алтернативу својој власти. Не кажем да Вучић нема разлога да критикује опозицију, али у њима испољава мржњу према свему другачијем. И зато се све понавља: потези, стратегија и тактика власти су исти или слични. Косово се користи за освајање и очување власти, симулирањем и манипулацијама.

Ј. Л. Петковић, Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

РАДНИЦИ ЕПС БЕСНИ, СМАЊЕНА ИМ ПЛАТА Одговоре траже од министарке Михајловић и Грчића!

5 (6) Молим Вас да хитно закажете састанак са Синдикатом радника Електропривреде Србије на тему …

Фриленсери: Блокираћемо градове и обараћемо сајтове (видео)

5 (6) Обустава тренутне наплате пореза и преговори са Министарством финансија и Пореском управом о …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend