Насловна / Србија / Стигао и званичан захтев Трибунала: Шешељ ускоро у Хагу?

Стигао и званичан захтев Трибунала: Шешељ ускоро у Хагу?

У Министарство правде Србије стигао је допис из Хашког трибунала о повратку лидера Српске радикалне странке и хашког оптуженика Војислава Шешеља у ту установу, речено је у том министарству.

Премијер Србије Александар Вучић рекао је раније данас да ће по добијању захтева Жалбеног већа Хашког трибунала за повратак Шешеља у притворску јединицу, Влада поступити по закону Србије и у складу са међународним јавним правом.

Седам месеци од повратка из Хага, Војислав Шешељ би ускоро поново могао да се нађе у ћелији у Схевенингену. Међутим, остало је нејасно како је Жалбено веће Хашког трибунала донело одлуку о повратку Шешеља, без изјашњавања Претресног већа које му суди.

За то време радикали поручују да се њихов лидер ни по коју цену неће предати добровољно, али да се неће ни скривати. Потпредседница СРС-а Вјерица Радета наводи да су страначке колеге забринуте због Шешељевог здравља.

– Ми око њега смо веома забринути зато што је председник почео да прима хемотерапију, и ако се врати у Хаг он ће прекинути са том хемотерапијом и то може бити фатално – рекла је Радета, после објаве информације да Хаг захтева да се Војислав Шешељ до 26. маја нађе у притворској јединици у Схевенингену.

 

Танјуг

Актуелно

Војислав Шешељ подржао листу Војислав Шешељ

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ својим потписом подржао је изборну листу кандидата …

Шешељ због фризерке чуварима у Хагу цинкарио генерала Ојданића

Лидер радикала и бивши начелник Генералштаба ВЈ у притвору бацили око на исту жену, која …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *