Насловна / Србија / Стигао и званичан захтев Трибунала: Шешељ ускоро у Хагу?

Стигао и званичан захтев Трибунала: Шешељ ускоро у Хагу?

У Министарство правде Србије стигао је допис из Хашког трибунала о повратку лидера Српске радикалне странке и хашког оптуженика Војислава Шешеља у ту установу, речено је у том министарству.

Премијер Србије Александар Вучић рекао је раније данас да ће по добијању захтева Жалбеног већа Хашког трибунала за повратак Шешеља у притворску јединицу, Влада поступити по закону Србије и у складу са међународним јавним правом.

Седам месеци од повратка из Хага, Војислав Шешељ би ускоро поново могао да се нађе у ћелији у Схевенингену. Међутим, остало је нејасно како је Жалбено веће Хашког трибунала донело одлуку о повратку Шешеља, без изјашњавања Претресног већа које му суди.

За то време радикали поручују да се њихов лидер ни по коју цену неће предати добровољно, али да се неће ни скривати. Потпредседница СРС-а Вјерица Радета наводи да су страначке колеге забринуте због Шешељевог здравља.

– Ми око њега смо веома забринути зато што је председник почео да прима хемотерапију, и ако се врати у Хаг он ће прекинути са том хемотерапијом и то може бити фатално – рекла је Радета, после објаве информације да Хаг захтева да се Војислав Шешељ до 26. маја нађе у притворској јединици у Схевенингену.

 

Танјуг

Актуелно

Шешељ у Скупштини: Стоји ли Влада иза Љајићевих криминалних радњи?

* Лидер радикала министра Расима Љајића поново оптужио за „шверц кокаина“ и навео да је …

Веља Илић брутално одговорио Шешељу: „Свима је јасно да си ти кофа гована“

О Шешељу:“Натоварио ми се у задње време, а личи на врећу фекалија“рекао је Велимир Илић, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons