Што не проговориш „дипломац “ коју о јавном дугу, спољно-трговинском дефициту, извозу, индустријској производњи

0
(0)

Па не можеш ти Вучићу толико да лупеташ  колико ми можемо да се „дивимо“ твојим будалаштинама . Прости и јефтини пропагандни покушаји премијера Вучића да представи некакве економске успехе и да то припише некаквим његовим способностима више су него смешни. Једина ствар и „успех“ којим се он хвали је смањење буџетског дефицита. Када би човек површно погледао те податке са којима се Вучић тако и толико прси можда би тим Вучићевим небулозама и поверовао. Али проблем је што ту нема никаквог успеха. Реч је о најобичнијој превари. Смањени буџетски дефицит којим се Вучић толико хвали није резултат његове спосбности и умешности већ онога што Вучић сопственој држави и сосптвеном народу ради већ више од две деценије. Он их једноставно пљачка.

Смањење буџетског дефицита за преко 60% једноставно има да захвали отимачини радничких плата и пензија  и ничем другом. Вучић некако неспретно заборави да помене да је и цену електричне енергије дигао за преко 12% одсто и то само у једној години. У наредне две године грађане Србије очекује сваке године поскупљење електричне енергије од по 12 или више одсто. Порасле су и цене превоза, енергенета, етц…

Просто је веома чудно како се наш врли економски „дипломац“ никада не подичи стањем јавног дуга који расте 300.000 евра сваки сат или нешто око 7.3 милиона евра сваки дан. Нити се сети да се подичи стањем спољно-трговинског дефицита, растом извоза и растом индистријске производње у земљи. Не може, нити сме да се дичи са тиме јер ту раста нема и дефицити и минуси су сваке године све већи и већи. Индустријска производња је статистички порасла за око 6 одсто у односу на прошлу годину али прошле године у мају половина Србије била је под водом и ту никаквог раста нема.  Видећемо како ће се и овогодишња суша одразити на цене хране. 

javni-duh

Права истина око економске политике коју као номилано прави и спроводи Вучић је та да је он најобичнији намештеник ММФ-а и Светске банке. У његовој влади чак имате и контролоре тих глобалних институција. Вучић нити сме нити може да води суверену економску политику. Што би се народски рекло наш врли премијер Вучић се у економију разуме као Марица у ону криву ствар. Мада та врста знања њега прати и у свим његовим другим државним делатностима. Та врста знања која се завршава Маричиним размевањем у величину и угао кривуље. 

spoljnotrgovinski-deficit-srbija-2015

Права истина око Вучићевих економских успеха је она која каже да је он на власт доведен како би распродао и уништио велике државне системе попут ЕПС-а и Телекома који су кичма српског економског система. Вучић је на власт доведен да ту српску економску кичму сломије и преда у руке његовох западних ментора којима као најобичнија дворска луда служи. Као што је државност Србије сломио велеиздајом Србије и предајом 16% државне територије у руке непријатеља. 

Александар Вучић није никада образован као економиста нити има потребно функционално знање о бар основним постулатима економије и економске политике коју би држава и влада којој је он на челу требало да води. За више од три године владавине Александар Вучић и његова влада нису упесли да реше нити један једини економски проблем Србије и њених грађана. Економска системска провалија која је остала иза распада СФР Југославије и даље зјапи испред Србије. Једина ствар коју је урадио је да та да је завукао руку у џепове радника и пензионера  буквално их пљачкајући док се на сав глас хвали некаквим успесима и дипломским радом. Вучић изгледа не схвата колико лупета када помиње његове дипломске радове. Неко би требало да га пита да објасни када се,како и зашто ради дипломски рад.

Уосталом најбољи показатељ успеха економске политике коју Вучић спроводи „IN VIVO“ у име ММФ-а и Светске нека вам буде дебљина вашег новчаника. Кад вам Вучић трабуња о његовим економским успесима лепо узмите свој новчаник и погледајте добро у њега. То ће вам бити најбољи показатељ успеха идиостке и самоубилачке економске политике коју Вучић спроводи. 

 

Милинко Милинчић, Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Новим законом који усвајају за две недеље за НЕНОШЕЊЕ МАСКЕ могућа и ЗАТВОРСКА КАЗНА од пет дана

4.2 (5) Измене Закона о заштити становништва од заразних болести и Закона о прекршајима којима …

Полицајац узбуњивач: Брано Мићуновић прелази у Београд, Вучић му чисти простор – зато хапси (видео)

5 (9) Гост нове епизоде емисије ’’Наши дани’’ Војина Радовановића је полицајац узбуњивач и један …

Један коментар

 1. Ја боли га уво, па он није ту нњезнам због чега, већ је подобан за извођача радова и легитимни је предстваник страних интереса. Он није пробле, ми смо проблем, да ми сви који нисмо ни у једној политичкој партију у Србији јер смо у неизмераивом броју над свим овим нашим узрочницима нашег тоталног осиромашења. Крајње је време да се почнемо брзином светлости удруживати и самоорганизовати да би све ове узрочнике изоловали и санкционисати. Ово је и позив за удруживање. поздрав ДРАГАНешковић. Сад следи оно главно, а то је:……………………………………………………………………………………………………………… Време је нови друштвњени систем који одудара од свачања која имамо данас.
  Дан данас се ништа не догађа случајно.
  Да, за један другачији живот. Али, то не зависи од других, већ само од Вас и мене, јер у овом нема учитеља, нема ученика, нема вође, нема гуруа, нема господара, нема спасиоца. Ви сте учитељ и ученик, Ви сте господар и вођа, Ви сте гуру и спасиоц. Ви сте све као и ја.
  Учити, сватити, разумети значи променити се.
  Никада не мојте сумњати да малена група преданих и одлучних грађана може променити свет. На такав се начин свет досада једино и мењао.

  Кад је ваше име написано на Вашем документу са великим првим словима вашег имена и презимена, то представља “CAPITUS DIMINUTION MINIM”. Што се догађа када се мењају породични односи човека. То је минимални губитак права.
  Када је Ваше презиме представљено свим великим словима, то представља “CAPITUS DIMINUTIO MEDIA” што се догађа кад човек изгуби своје право држављанства али не и право на слободу. То значи да можете бити новчано кажњени али не и поробљени или затворени.
  Али ка је Ваше цело име на документу написано великим словима то представља “CAPITUS DIMINUTIO MAXIMA” што значи да се стање тог човека миења из слободе у ропство. Сва права држављанства и породице су предана. То значи да можете бити новчано кажњени, затворени и поробљени у било ком износу, и било ком трајању, на милости предлога државе. Али важно је приметити да ако се легално не вежете за те документе где се одричете својих права и да не представљате «КОРПОРАЦИЈУ», не моратзе ићи ни на какав суд.
  На овој Плавој планети постоје две врсте закона, један се зове «ЦИВИЛНИ Закон», што је закон о земљишту, док други закон се зове «АДМИРАЛИТЕТ», што је закон о водама. Овај закон под именом «ПОМОРСКИ АДМИРАЛИТЕТ» је «БАНКАРСКИ Закон».
  Према томе, «корпорација» и «влад» и «људи» који хоће да Вас контролирају, они направе «другог Вас» и тај «други Ви» кога контролирају, кога су створили, они се пише свим великим словима.
  Сваки пут кад добијете рачун, судску тужбу, казну, карту, кад Вам пошаљу рачун из водовода, електричну енергију, телефон …., проверите?
  На Вашој возачкој дозволи, здраственој књижици, личној карти, пасошу, катици осигурања . . . .
  Све што има везе са бизнисом, Ваше име ће се увек појављивати написано великим словима јер само сва велика слова имају везе са банкама и владама.
  Морате те се пробудити и сагледати у потпуности како ови окови стварно се намећу и функционишу ускрачујући и отимајући Вам сва Ваша апсолутна природна права природне животне особе.
  Јер једном кад све то сагледате, сватите и разумете као Србин не морате одговарати британској комерцијалној дрскости и окрутности названој «СУДОВИ». Не морате ићи на «Судове»- идите на «Суд» само кад пристанете да идете на «Суд». Када Вам пошаљу позив за «суђење» , нешто су Вам послали, Ви погледајте у то и кажите: «Хеј, ДРАГАН», то нисам ја, ово је све написано великим словима!».
  Великим словима се пишу називи « КОРПОРАЦИЈА «
  Они који су оптужени од стране тих «судова поморских адмиралитета» најчешће не разумеју да су добровољно кажњени или затворени.
  Кад Вас «судови» прозове и пита да ли је то Ваше име, они који кажу « да « , вербално пристају да представљају «уметну особу» коју то име предстаља.
  Ваше апсолутно право као природну особу су право на живот, сигурност и имање и све то је веома важно.
  Запамтите да никад не можете бити лишени свих ових једноставних права осим ако их се Ви добровољно не одрекнете.
  Све ово је потребно размети и сватити да Ваша права ако желите да Вас она штите. позз. ДРАГАН

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend