fbpx
Насловна / Србија / Друштво / Стојановић: Ове седмице разматрање допуна Кривичног законик
Стојановић: Ове седмице разматрање допуна Кривичног законик 1

Стојановић: Ове седмице разматрање допуна Кривичног законик

Председник скупштинског Одбора за контролу служби безбедности Момир Стојановић потврдио је данас да ће републички парламент ове седмице разматрати допуне Кривичног законика којим је предвиђено санкционисање учешћа градјана Србије на страним ратиштима.

– Тај пропис ступио би на снагу осам дана од објављивања у „Службеном гласнику“, што би значило да би у року од осам дана након усвајања закона у парламенту сви градјани, који тренутно учествују на ратиштима или оружаним сукобима ван земље, били обавезни да се врате у Србију, како не би дошли под удар закона – рекао је Стојановић.

Стојановић је, на ТВ Пинк посредством „скајпа“, указао да је реч о два члана кривичног законика по коме ће држављани Србије, који учествују на ратиштима ван земље, бити санкционисани казном у трајању од шест месеци до пет година.

Уколико у оквиру организоване групе учествују на страним ратиштима, биће кажњени затворском казном у трајању од годину до осам година, а ако држављани Србије обучавају и организовано упућују као групе на ратишта ван земље градјане, биће кажњени затворском казном од две до 10 година, најавио је Стојановић.

Према његовим речима, процењује се да неколико десетина градјана Србије тренутно учествују у ратовима или оружаним сукобима ван земље, било да су то организоване групе или појединци, било из идеолошког мотива или због добре зараде.

Стојановић је најавио да би они дошли под удар закона када се врате у Србију, а у случају да су кршили одредбе медјународног хуманитарног ратног права, за њима би била расписана медјународна потерница.

– Србија није у овом тренутку потенцијални регрутни центар за упућивање наших ратника у оквиру радикалних исламистичких покрета – оценио је Стојановић и додао да Србији „не прети тренутно нека јача активност радикалних исламистичких покрета“.

 

Т

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Брнабићка поново и по ко зна који пут дискриминише и прозива већинску Србију 11

Брнабићка поново и по ко зна који пут дискриминише и прозива већинску Србију

Нова парада поносе је поново била уточиште за ширење предрасуда према хетеросексуалној већини, која наводно …

И даље трујете децу лажном комунистичком историјом и и ширите бољшевичку пропаганду а нећете да дозволите ревизију историје?! 12

И даље трујете децу лажном комунистичком историјом и и ширите бољшевичку пропаганду а нећете да дозволите ревизију историје?!

Председник Александар Вучић изјавио је данас да Србија, због жртава које је поднела у борби …

3 Коментара

  1. Dragan Dragic

    ништа видећемо ко ће гласати за ове“прописе“они као и овај момир јарболи за све заставе

  2. Stanisavljevic Predrag

    I VIJNIH MISIJA POD NATO I UN ISTA GOVNA RADE ZA AMERICK DJUBRAD ZLOCINACKU

  3. Branimir Bakalic

    . E . . TICES . . ,,ZAKONOM . koji VUCIC . izmislja . . DA KAZES . S R B I N U . . sta da RADI . . MAJMUNI . koji samo LEPITE FLASTERE , na SOBSTVENU GUZICU . .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *