fbpx

Стојановић: Ове седмице разматрање допуна Кривичног законик

0
(0)

Председник скупштинског Одбора за контролу служби безбедности Момир Стојановић потврдио је данас да ће републички парламент ове седмице разматрати допуне Кривичног законика којим је предвиђено санкционисање учешћа градјана Србије на страним ратиштима.

– Тај пропис ступио би на снагу осам дана од објављивања у „Службеном гласнику“, што би значило да би у року од осам дана након усвајања закона у парламенту сви градјани, који тренутно учествују на ратиштима или оружаним сукобима ван земље, били обавезни да се врате у Србију, како не би дошли под удар закона – рекао је Стојановић.

Стојановић је, на ТВ Пинк посредством „скајпа“, указао да је реч о два члана кривичног законика по коме ће држављани Србије, који учествују на ратиштима ван земље, бити санкционисани казном у трајању од шест месеци до пет година.

Уколико у оквиру организоване групе учествују на страним ратиштима, биће кажњени затворском казном у трајању од годину до осам година, а ако држављани Србије обучавају и организовано упућују као групе на ратишта ван земље градјане, биће кажњени затворском казном од две до 10 година, најавио је Стојановић.

Према његовим речима, процењује се да неколико десетина градјана Србије тренутно учествују у ратовима или оружаним сукобима ван земље, било да су то организоване групе или појединци, било из идеолошког мотива или због добре зараде.

Стојановић је најавио да би они дошли под удар закона када се врате у Србију, а у случају да су кршили одредбе медјународног хуманитарног ратног права, за њима би била расписана медјународна потерница.

– Србија није у овом тренутку потенцијални регрутни центар за упућивање наших ратника у оквиру радикалних исламистичких покрета – оценио је Стојановић и додао да Србији „не прети тренутно нека јача активност радикалних исламистичких покрета“.

 

Т

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

гориво цена

Гориво поскупило за пет динара у последњих пет недеља

0 (0) Просечне малопродајне цене бензина и дизела у претходних пет недеља повећане су за …

“Пад БДП Србије у другом кварталу највеће смањење производње од 1999. године”

5 (1) Србија је под утицајем здравствене кризе у другом кварталу ове године, према прелиминарним …

3 Коментара

  1. ништа видећемо ко ће гласати за ове“прописе“они као и овај момир јарболи за све заставе

  2. I VIJNIH MISIJA POD NATO I UN ISTA GOVNA RADE ZA AMERICK DJUBRAD ZLOCINACKU

  3. . E . . TICES . . ,,ZAKONOM . koji VUCIC . izmislja . . DA KAZES . S R B I N U . . sta da RADI . . MAJMUNI . koji samo LEPITE FLASTERE , na SOBSTVENU GUZICU . .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *