СТРАХ У ТОПЛИЦИ: Црни скакавци у Блацу?! (фото)

0
(0)

БЛАЦЕ – Огроман број црних скакаваца појавио се у воћњаку породице Павловић из села Попове у општини Блаце.

Радмило Павловић каже да је био толико збуњен и уплашен толиким бројем скакаваца, какве до сада није видео, да је побегао из воћњака.

Обилазећи млади засад шљива Радмило и његов отац Драгослав Павловић, били су згранути затеченим призором.
– Одједном сам приметио да нешто црно почиње да скаче по мени, цело одело од ногу до пола тела било ми је црно, јер сам наишао на рој црних скакаваца који су почели да скачу по мени. Нисам могао да верујем својим очима па сам збуњен и уплашен у исто време, почео да бежим. Земљиште је буквално било прекривено црним скакавцима, које ја до сада никада нисам видео. Као да их је било милион – објашњава Радмило о додаје да до сада, иако се доста креће по природи и шуми јер редовно бере печурке и обрађује земљу, није видео црне скакавце, а поготову у толиком броју.

– Да су бар зелени могао бих да схватим, али црни и то у оволиком броју… Уплашен сам јер не знам колико брзо могу да се размноже, порасту и какве последице могу нанети мом младом шљивику, који је тренутно понео добар род, а овде у близини доводим и овце на испашу, па се бојим да и њима нешто не нашкоде –прича Радмило Павловић.

Истог мишљења је и његов отац Драгослав, који такође тврди да црне скакавце за својих седам деценија живота до сада није видео.

– Ишао сам и по лову и по шуми али црне скакавце до сада нисам срео. Бојим се пошто их има у великом броју да можда опасност прети и људима – каже Драгослав Павловић додајући да ће највероватније морати да затражи и помоћ стручњака, како би знао како да се реши оволиког броја црних скакаваца који су прекрили део земљишта у његовом шљивику.

– Овде смо сваког дана пролазили и није их било претходног дана. Не знам одкуд одједном толики број црних скакаваца, као да их је неко изручио – додао је на крају запрепашћени Драгослав.

Нико од старијих мештана овог блачког села до сада није видео оволико скакаваца на једном месту, ни уопште скакавце црне боје.

 

Курир

Фото: Милен Ђорђевић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Век Гвозденог пука

0 (0) Парадом, пред више од 10.000 Топличана, јуче обележен јубилеј Другог пешадијског пука, којег …

Сам чисти дивљу депонију

0 (0) Миодраг Михајловић из Куршумлије сам почео да чисти дивље депоније у селу Рударе, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *