Сам чисти дивљу депонију

0
(0)

Миодраг Михајловић из Куршумлије сам почео да чисти дивље депоније у селу Рударе, на обали реке Косанице. Прошле године Михајловић сам очистио дивљу депонију испод моста на реци Топлици, у самом граду.

Грађанин Куршумлије Миодраг Михајловић самоиницијативно је почео акцију чишћења дивље депоније у селу Рударе, на обали реке Косанице.

Михајловић је, након што му је прошле године водопривредни инспектор забранио да чисти корито реке Топлице, поново покренуо акцију чишћења дивљих депонија поред реке Косанице, а данас су му се придружили мештани, Јавно комунално предузеће „Топлица“ и туристичко предузеће „Планинка“.

Он је агенцији Бета рекао да не може да гледа како се смеће одлаже у речна корита.

„Косаница је била пресушила скроз, али се вода полако враћа у речно корито. У међувремену је празно корито затрпано смећем. Предузећа ‘Топлица’ и ‘Планинка’ су ми изашли у сусрет и послали камионе. Данас ћу одавде натоварити око 20 приколица пуних смећа“, рекао је Михајловић.

Он је јутрос са багером отишао на депонију и почео сам да чисти.

„Нафту за багер сам купио сам и чистићу и даље, само тражим да дају камионе за одвожење смећа, ништа више“, рекао је је Михајловић и додао да ће и даље наставити да чисти смеће поред те реке.

Прошле године Михајловић је сам очистио дивљу депонију испод моста на реци Топлици, у самом граду. Након тога је очистио речно корито у дужини од око 500 метара, одакле је одвезао око 70 камионских приколица смећа, на градску депонију.

Пошто је посекао стабла уз речно корито, водопривредни инспектор му је, због опасности од урушавања обале, забранио да даље чисти корито те реке.

 

РТС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Тамара Вучић посетила школу и поклонила кошаркашке табле, сликала се па однела кошаркашке табле! (фото)

4.8 (37) Куршумлија већ два дана бруји о кошаркашким таблама које су постављене, па скинуте …

Куршумлија: Мигранти обијају куће у Мердару

0 (0) НЕ престају илегални преласци миграната са Космета на подручје куршумлијске општине, а 4. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *