Насловна / Србија / Хроника / СТРАХОВЛАДА: Градоначелник Шапца критиковао Вучића за покушај узурпације власти у Шапцу па саслушаван у полицији
СТРАХОВЛАДА: Градоначелник Шапца критиковао Вучића за покушај узурпације власти у Шапцу па саслушаван у полицији 1

СТРАХОВЛАДА: Градоначелник Шапца критиковао Вучића за покушај узурпације власти у Шапцу па саслушаван у полицији

Градоначелник Шапца, у оставци, Милош Милошевић (Заједно за Србију) саслушан је у четвртак у полицијској станици у том граду у вези са одбраном од поплава.

Како је навео у изјави агенцији Бета, он је полицији предао комплетну документацију о одлукама Штаба за ванредне ситуације пре него што ће 16. маја бити смењен одлуком Александра Вучића и затражио да полиција реагује по питању штаба који је настао након тога.

„Предате су све наредбе, записници са састанака и одлуке од 14. маја када сам прогласио ванредне мере и подигао приправност града. Све то је било усклађено са републичким планом одбрана од поплава из месеца марта и по налогу руководиоца одбране од поплава Горана Пузовића. Његове инструкције су реализоване, он се изразио похвално о раду а затим на седници Владе обавестио супротно и покренуо политизацију поплава“, рекао је Милошевић.

Милошевић је навео да је пре три дана град Шабац затражио укидање ванредних мера јер је река Сава испод коте редовних мера, а све службе у граду нормално раде.

„Једина спорна ситуација је такозвани ‘Бирманчевићев штаб’, он је сам себе произвео у команданта штаба и израдио печат самоиницијативно. Локалној самоуправи није показан ни један документ којим су Влада или господин Вучић именовали посланика те странке за шефа штаба“, рекао је Милошевић и додао да по Закону о ванредним ситуацијама постоји само штаб чији је он шеф.

Милошевић је навео да је поплавни талас искоришћен за покушај смене локалне власти коју у том граду, са стабилном већином 42 од 69 одборника, чини Заједно за Србију, Демократска Странка, СПС, СПО, група грађана Западна Србија и група грађана Село-град. У опозицији су СНС, ДШ и ЛДП.

Штаб за ванредне ситуације који је настао након смене Милошевића водио је у ноћи 16. маја шеф посланичког клуба СНС Бабић а у јутарњим часовима на то место је дошао генерал Љубиша Диковић. Одласком генерала Диковића место је преузео Бобан Бирманчевић (СНС).

 

Бета

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Јово Бакић: Позван сам на информативни разговор у МУП због интервјуа за НИН 11

Јово Бакић: Позван сам на информативни разговор у МУП због интервјуа за НИН

Социолог Јово Бакић изјавио је данас да је позван у полицију на информативни разговор. Kако …

Рањен Лончарев кум, Гашићев горила, као службеник БИА одбија сарадњу са полицијом 12

Рањен Лончарев кум, Гашићев горила, као службеник БИА одбија сарадњу са полицијом

Миодраг Стојановић, кум Златибора Лончара, који је у уторак рањен хицем из пиштоља, одбија сарадњу …

5 Коментара

  1. Srđan Gavrilov

    Znači ako kritikuješ Vučića odma u policiju a?Evo ja ću da kažem da je Vučić nesposoban i da je izdajica ljudskog roda.I šta ćemo sad?

  2. Sve od kako je krenuo ovaj haos sa poplavom, krivcima za poplave, herojima poplava, smenama, izjavama za štampu i ostale MEDIOkritete, lažnim Doktorima, za ovu zemlju i ovaj narod izuzetno važnih nauka itd.itd., postavljam sebi samo jedno pitanje: O čemu si Narode razmišljao pre dve godine ?

  3. ДИЖИМО СЕ ЉУДИ ЈЕР ОВИ ИЗДАЈУ И ПОРОБЉУЈУ СРБИЈУ И ШТО ЈЕ ЈОШ ГОРЕИ НИСУ ЗАВРШИЛИ СА ИЗДАЈАМА И ПРОДАЈОМ СРБИЈЕ.
    ДОЛЕ ВЛАСТ
    ДОЛЕ ДИКТАТОР,ГЕБЕЛС ВУЧКОДЛАК

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *