fbpx

СТРЕЛЦИМА МАЛО РАКЕТА: Са 120 пројектила бране 30.000 хектара од града

0
(0)

ПРОТИВГРАДНЕ станице у Новој Вароши су остале без довољног броја ракета, па пољопривредници још више стрепе од временских непогода јер залихе из магацина у Амзићима, Буковику, Љепојевићима, Негбини и Јасенову нису довољне да им заштите усеве.

Од почетка сезоне па до краја јула, стрелци су дејствовали у 15 наврата и штитили више од 30.000 хектара земљишта, а снабдевање радарских станица је у надлежности Радарског центра из Сјенице, који је за ову годину набавио 120 пројектила намењених станицама у шест општина. Зато недостатак пројектила мучи и стрелце у Пријепољу, Новом Пазару, Рашкој, Тутину и Сјеници, док су – захваљујући средствима локалне самоуправе – тај проблем решили само у Ивањици.

ВИШИ НИВО

-Током минуле две године смо из свог буџета издвојили 1,2 милиона динара помоћи удружењу које окупља противградне стрелце, а средства су искоришћена за надокнаде и уређење станица. Ипак, уз поштовање законских ограничења, ову врсту одбране убудуће морамо подићи на виши ниво – каже први човек Нове Вароши Радосав Васиљевић и наглашава да, с обзиром на то да чак три овдашња пункта нису у функцији, штета коју су овдашњи људи претрпели и није велика.

А. Ровчанин, Новости.рс

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Русија без губљења живаца прави ракете које ће разјебати све које буде требало разјебати…

0 (0) ЛАКИХ путева за одступање из зоне борби у наредних шест година неће бити. …

Ако Америка преломи, Русија припрема моћно оружје

0 (0) Русија се залаже за очување Споразума о ракетама средњег и малог домета, али …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *