Стручњаци против рушења брда код Грделичке клисуре

0
(0)

Како ће бити решен проблем рушења потпорног зида на Коридору 10 код Грделичке клисуре, објавио је лично председник Србије и најавио да ће поступак објаснити стручњаци. Али нису. У јавности се у међувремену чују друга стручна објашњења – против рушења брда, за које кажу да је посао од две деценије.

Објашњавају такође да тај рок и може да се смањи, али то значи да цена расте, за десетине милиона евра.

Како изградити потпорни зид тако да се не сруши опет? После две недеље без конкретног одговора, шта се планира, шта се на терену ради, објаснио је председник Србије.

„Руше ово брдо, да помере ову земљу комплетно на другу страну, јер и то што се до сада није срушило сада видимо и очигледно је да ће да се сруши“, рекао је Вучић.

Мирослава и Драгољуб Цакић имају кућу са погледом на срушени зид, а на вест да ће се рушити и брдо преко пута њихове куће реагују овако: „Ако померају цело брдо нема да се заврши. Две године су изгубили то градећи и оно опет отпадне. То је огромна количина да се помери толико брдо, али ипак они боље знају од мене“.

Инжењер Данијел Дашић каже да не знају и тврди да је то могуће доказати простим рачунским операцијама.

„Добијемо да је потребно 7.000 радних дана. То је неких 20 година“, тврди он.

Повећањем броја машина уз рад 24 сата дневно време извођења радова може да се скрати, али никако до краја године, каже Дашић.

Да ће идеја о рушењу брда због рушења потпорног зида успети није уверен ни бивши министар Милутин Мркоњић.

„Може да се руши десет пута, проблем је да се реши. И сада не знамо да ли ће ове методе које ће се применити дати резултате“, каже Мркоњић.

Да би резултати били видљиви потребно је време.

„Захвалан сам онима који су преузели одговорност, јер нико неће сад да ради овде. Нико неће да преузме одговорност за будућност, нико неће да преузме ризик на себе“, рекао је председник Вучић.

Ризик су преузели из бањалучког Интеграла.

Оно што су нам саговорници укључени у изградњу рекли у разговору, а у камеру нису хтели, јесте да машине испод активног клизишта не би смеле да буду. А кажу да не би смеле да буду ни изнад.

„Најгора ствар је радити са машинама које производе вибрације на обезбеђеној косини. Сви смо видели да још није стабилна. Надам се да ова санација која је још нестручнија од извођења радова, да неће довести до људских жртава“, каже Дашић.

Председник Србије јуче је рекао да је један од приоритета безбедност и да, када пут коначно буде завршен, буде и безбедан.

Најављује се као један од најлепшиих, стручњаци кажу да је сасвим извесно да ће ово бити један од најскупљих у српској историји.

„Мислио сам да ће да заврше док сам жив, али тешко“, каже Драгољуб Цакић.

Извор: Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЕВОЛУИРАО Некад: Спрем’те се, спрем’те, четници. Данас: Sweet home Alabama (видео)

5 (3) Да је од идеологије српског национализма до идеологије глобализма под хегемонијом САД веома …

Отворена канцеларија америчке Финансијске корпорације за међународни развој (ДФЦ) у Београду

5 (2) Премијерка Србије Ана Брнабић и извршни директор америчке Финансијске корпорације за међународни развој …

3 Коментара

  1. Доктор са Чубуре

    Генијалан потез! За изградњу потпорног зида потребна је високо стручна радна снага, ипак је то градиво из виших разреда средње грађевинске школе. За уклањање брда довољна је неквалификована радна снага уз адекватан број лопата. Ако би некој страној компанији поверили уклањање брда, сигурно би та компанија отворила бар 2 000 нових радних места за тај посао. Уз субвенцију од 10 000 евра по радном месту, то је тричавих 20 милиона евра из буџета и проблем решен. Приде би освојили производњу лопата. За дршку може да се користи наш једини домаћи производ из Икеје – оклагија, само мало да се продужи, а метални део као технолошки далеко компликованији би увозили из технолошког гиганта Албаније. Тако су и Карићи започели својевремено производњу лопата на Косову.

  2. ЛУТАЊЕ БЕЗ АУТОПУТА!

    Након шест година на директној власти ΛV је дао решење санирања рушења брда у Грделичкој клисури да се пресели брдо (око 300.000 кубних метара запремине и 20 година пресељавања), а ко већ није преселио аутопут до сада изван домашаја тог непријатељског брда. И сада гледај чудо невиђено, ауторитет ΛV дао генијално решење, а о досадашњим трошковима санације ништа, о одузимање лиценце свим инжењерима који су имали везе са аутопутем, које затражила ауторитативна Зорана, ништа и аутопут биће готов пре рока. На крају се нашли неки стручњаци, који су против рушења пресељења брда код Грделичке клисуре на другу локацију. Они не поштују ауторитет и решења које је понудио и то без лиценце и струке. Михајловићка изгледа још се није сетила да му одузме лиценцу, па макар фиктивно и брутално, како воли да каже министар са највишом оценом Менсе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend