Суботичани МАСОВНО БОЈКОТОВАЛИ изборе за савете месних заједница!

Суботичани МАСОВНО БОЈКОТОВАЛИ изборе за савете месних заједница!

5
(5)

Председник Покрајинског одбора Демократске странке Небојша Новаковић оценио је данас да су грађани Суботице однели победу над владајућом коалицијом у том граду на изборима за савете 37 месних заједница, тако што су бојкотовали гласање.

Новаковић је у писаној изјави навео да су Суботичани садашњу власт победили тако што су „масовно бојкотовали нерегуларно гласање“ упркос притисцима, претњама, куповини гласова и „свим осталим махинацијама о којима ДС има сазнања“.

На јучерашњим изборима за савете месних заједница у Суботици је гласало једва нешто више од 16 одсто бирача, додао је Новаковић. Листе на њима имале су све странке владајућег блока: Српска напредна странка, Социјалистичка партија Србије, Савез Војвођанских Мађара и Лига социјалдемократа Војводине.

Оценио је да јучерашње гласање за савете месних заједница може бити „путоказ за то како се односити према изборима које под садашњим условима расписује и спроводи владајући режим“.

Новаковић сматра да се бојкот избора у Суботици показао као „врло ефикасно средство борбе за одузимање легитимитета режиму који се одржава на власти управо изборним махинацијама и корупцијом“.

„Kолико је у садашњим условима бесмислено учешће на изборима, показују и јучерашњи догађаји у Бегечу код Новог Сада, где је такође биран савет месне заједнице и где су неки мештани за које се знало да неће гласати за листу СНС-а, чак и физички били спречени да уђу на гласачко место“, рекао је Новаковић.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Владимир Димитријевић: Зашто бојкотујем изборе

Владимир Димитријевић: Зашто бојкотујем изборе

5 (3) Велика је срамота подржавати таквога у ономе што ради, и правити од Скупштине …

Срђан Шкоро и Владимир Гајић - Вучић је кукавица, плаши се бојкота избора! (видео)

Срђан Шкоро и Владимир Гајић – Вучић је кукавица, плаши се бојкота избора! (видео)

5 (1) Гости емисије Дијалог на каналу Славија инфо тв били су новинар Срђан Шкоро …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend