Насловна / Србија / Суботичани МАСОВНО БОЈКОТОВАЛИ изборе за савете месних заједница!
Суботичани МАСОВНО БОЈКОТОВАЛИ изборе за савете месних заједница! 1

Суботичани МАСОВНО БОЈКОТОВАЛИ изборе за савете месних заједница!

Председник Покрајинског одбора Демократске странке Небојша Новаковић оценио је данас да су грађани Суботице однели победу над владајућом коалицијом у том граду на изборима за савете 37 месних заједница, тако што су бојкотовали гласање.

Новаковић је у писаној изјави навео да су Суботичани садашњу власт победили тако што су „масовно бојкотовали нерегуларно гласање“ упркос притисцима, претњама, куповини гласова и „свим осталим махинацијама о којима ДС има сазнања“.

На јучерашњим изборима за савете месних заједница у Суботици је гласало једва нешто више од 16 одсто бирача, додао је Новаковић. Листе на њима имале су све странке владајућег блока: Српска напредна странка, Социјалистичка партија Србије, Савез Војвођанских Мађара и Лига социјалдемократа Војводине.

Оценио је да јучерашње гласање за савете месних заједница може бити „путоказ за то како се односити према изборима које под садашњим условима расписује и спроводи владајући режим“.

Новаковић сматра да се бојкот избора у Суботици показао као „врло ефикасно средство борбе за одузимање легитимитета режиму који се одржава на власти управо изборним махинацијама и корупцијом“.

„Kолико је у садашњим условима бесмислено учешће на изборима, показују и јучерашњи догађаји у Бегечу код Новог Сада, где је такође биран савет месне заједнице и где су неки мештани за које се знало да неће гласати за листу СНС-а, чак и физички били спречени да уђу на гласачко место“, рекао је Новаковић.

Бета

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Индустрија меса и конзерви 29. новембар продата за 59,5 милиона динара 11

Индустрија меса и конзерви 29. новембар продата за 59,5 милиона динара

Суботица — Индустрија меса и конзерви 29. новембар у стечају продата је данас суботичкој фирми …

КМ НОВИНЕ: Само нас БОЈКОТ шиптарских избора може спасити! 12

КМ НОВИНЕ: Само нас БОЈКОТ шиптарских избора може спасити!

Народ каже „Мафија никада не спава“ и то је заиста тачно. Док се води све …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *