Суботичанима поскупеле комуналије

0
(0)

Суботица — У Суботици од првог октобра поскупљују комуналне услуге „Водовода и канализације“, „Чистоће и зеленила“, „Суботицатранса“ и „Погребног“.

Градска скупштина дала је сагласност на захтев за поскупљењем, па ће тако услуге ових јавних предузећа најраније од 01. октобра бити скупље за највише 5,5 одсто, осим у случају „Водовода“, где ће поскупљење појединих услуга бити и веће од тог процента.

Цена кубика чисте воде за домаћинства поскупела је са 42,30 на 44,8 динара, односно за 5,91 одсто. Одводјење отпадних вода поскупело је за скоро 18 одсто, са 21,53 на 25,4 динара по кубику, док је пречишћавање отпадних вода поскупело са 23,4 на 28,8 динара по кубику, односно за 23,08 одсто.

Цене услуга за кориснике у пословним просториме неће се мењати, осим у случају пречишћавања вода које је појефтинило за један динар по кубику.

Што се јавног превоза тиче, нова цена појединачне карте у аутобусу биће од 1. октобра 90 динара, уместо досадашњих 85,96 динара, што представља поскупљење од 4,7 одсто.

Цена карте у претпродаји, односно путем субус система коштаће 61,90 уместо досадашњих 58,67 динара, што представља поскупљење од 5,5 одсто, колико је и максимално дозвољено планом пословања предузећа. С тим да је планирано да та цена у пракси буде заокружена на 60 динара.

Поскупљење се односи и на остале врсте карата у градском и приградском превозу, где је њихова корекција у износу од 1,4 до максималних 5,5 одсто.

Скупштина је дала сагласност на покривање губитака „Чистоће и зеленила“, где ће губици овог предузећа из 2012. бити делом покривени добицима из 2013. године. На сличан начин, према усвојеним решењима, биће покривен део губитака „Завода за урбанизам“ и „Стадион“-а.

Скупштина је такодје усвојила је одлуку по којој ће једна улица у Суботици понети име Верице Бараћ, као и одлуку по којој ће споменик „Светом тројству“ бити враћен на оригиналну локацију.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Алжирац мигрант прво опљачкао па покушао да убије сународника у Суботици

0 (0) Суботичка полиција ухапсила је тридесетогодишњег држављанина Алжира због постојања основа сумње да је …

Нове цене за Београђане: Годишње за рачуне 4.200 динара више

4.8 (5) ПОСЛЕ информације да ће рачуни за струју бити виши за 3,9 одсто, до …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend