fbpx

Шутановац: Србија тоне у већу кризу а овце на врачарским пашњацима пасу ли пасу!

0
(0)

Београд — Потпредседник ДС Драган Шутановац оценио је да је политика СНС и лидера те странке Александра Вучића у претходном периоду била „катастрофална“.

Шутановац је нагласио да се у Србији ствара „илузија да земља може бити богата са сиромашним капаиталистима“.

„Мишковић (Мирослав) није осуђен – да ли ће бити не знам, али не постоји пресуда и знам да се у земљи ствара алузија или илузија да можемо да будемо богати са сиромашним капаиталистима. То не може и нигде у свету то не постоји. Ако побијемо све газде у Србији, што је нечија интенција, невезано за Мишковића или неког другога, Србија ће бити још сиромашнија“, рекао је Шутановац. 

Он је за РТВ навео да је за то да се поштује систем вредности са једне стране, а са друге стране институције система, наводећи да је и велики број чланова ДС хапшен, али да су потом пуштани, јер „нико или нема оптужницу или неће је имати“. 

Шутановац је рекао да је политика Вучића „катастрофална, да има енергију, али да она није сврсисходна“. 

„Да је Вучић испунио иједно обећање из кампање или након тога у овим годинама власти, имао би реалну подршку интелигенције – пошто то није заслужио има подршку оног дела људи који не разумеју шта се сада дешава – а дешава се спирала неуспеха владе и то да немамо испуњено ниједно обећање, а да је у међувремену Вучић сам подизао лествицу сваког дана доведећи шеике и обећавајући неке милијарде“, рекао је Шутановац. 

Он је навео и да се „годину и по дана шеици шетају по Београду и Србији“ и да не би имао ништа против да је нешто испуњено, али да није. 

Потпредседник ДС је рекао и да је Европа изашла из рецесије, а да Србија тоне у још већу кризу. 

„Први пут од 2000. године имамо пад животног стандарда у овој години“, рекао је Шутановац, наводећи да је прошечна плата у јануару била 38.000 динара, „што је 25 одсто мање него у децембру, када се дају бонуси и 6,5 одсто мање него у јануару прошле године, а у међувремену је живот поскупео око 35 одсто“. 

„Толико је пао животни стандард грађана“, навео је Шутановац. 

Он је навео и да су избори 16. марта специфични, јер се Србија поделила на два блока – СНС и све оне који мисле да имају договор са том странком и који не штеде речи мржње према ДС, док је са друге стране ДС са својом коалицијом.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шутановац је од Демократске странке направио месни одбор СНС

0 (0) У одбрани лика и дела сатанисте Вучића заједно са остатком сатанистичке војске јуче …

Хоћеш ли да вратиш истопљене тенкове, ВБР-ове, стреле и 260 милиона долара?

0 (0) Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је данас да се та странка …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *