fbpx

Сутра поново штрајк у Републичком геодетском заводу

0
(0)

Синдикати Републичког геодетског завода (РГЗ) ступиће сутра, 27. фебруара поново у штрајк у свим организационим јединицама у Србији јер Завод није извршио „корекцију” умањених јануарских примања запослених.

Оптужујући руководство Завода за „грубо и једнострано кршење” споразума којим је 21. јануара окончан штрајк у том јавном предузећу, синдикати су од Владе Србије и руководства РГЗ затражили да „утврде конкретну одговорност за непоштовање потписаног споразума и смену одговорних лица”.

„Од Владе Србије и руководства РГЗ захтевамо стриктно поштовање споразума потписаног 21. јануара којим се гарантује ниво примања усклађен са одлуком о повећању основице, за све запослене у Заводу”, наводи се у саопштењу.

У време трајања штрајка неће бити могуће предавати нове захтеве и биће обустављено издавање докумената, осим за потребе здравствене и социјалне заштите грађана. Штрајкачки одбор синдиката „Независност” РГЗ и Јединствена организација синдиката РГЗ започели су штрајк 6. децембара 2018. године, са захтевом да се повећају плате.

Штрајк је окончан 21. јануара када је са Министарством за рад договорено да се у наредних годину дана исплате укинути додаци и примања по основу посебних звања катастарских службеника због чега су плате у 2018. години смањене 35 одсто, преноси Бета.

Бета, Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СУСПЕНЗИЈЕ ЗА 5.000 РАДНИКА Штрајкачима забрањен улаз у поште, наређено избацивање

4.7 (15) Свим радницима „Поште Србије“ који су у обустави рада, следи суспензија са посла …

Део радника поште у Новом Саду суспендован, поједини шалтери раде са скраћеним радним временом

0 (0) Већина радника поште наставља са обуставом рада, док поједини шалтери у поштама у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *