fbpx

Поново не ради грејање у Крушевцу

0
(0)

КРУШЕВАЦ – Корисници у Крушевцу који се топлотном енергијом снабдевају из централног топлотног извора, до поподневних сати неће имати грејање због неопходне интервенције на котловима, саопштено је јутрос из Градске топлане.

У Топлани наводе да ће стручне службе тог предузећа поправку завршити до 15 сати, те да је планирано да се нормалан режим производње и испоруке топлотне енергије успостави у току поподневних сати.

Из тог предузећа саопштавају и да ће корисницима фебруарски рачуни бити умањени за период у коме није било испоруке топлотне енергије, али не прецизирају који је то проценат.

Корисници крушевачке Градске топлане, који се греју преко централног топлотног извора, а њих је око пет хиљада од укупно око осам и по хиљада корисника, током ове грејне сезоне имали су честе прекиде грејања, преноси Бета.

Према ранијим подацима из Топлане по један од два котла, или оба, у јануару је био поправљан десетак пута, што значи да је тих дана грејање било веома слабо или га уопште није било. Због тога су јануарски рачуни били умањени за 20 одсто.

Корисници који се због лошег грејања често оглашавају на друштвеним мрежама избројали су да од почетка грејне сезоне, 15. октобра, до данас, грејања укупно није било тридесет дана.

Према ранијим наводима директора Градске топлане у оставци Драгана Аздејковића, проблеми са грејањем ове сезоне настали су јер Топлана није успела да увезе потребне цеви за реконструкцију котлова старих 40 година, јер је ЕУ у том моменту на одређено време забранила извоз тих цеви ван свог подручја.

Због честих проблема са грејањем, Аздејковић је пре више од месец дана поднео оставку коју треба да потврди Скупштина Града, која у међувремену није заседала.

Радницима Градске топлане у Крушевцу се пре два дана, у оквиру кампање „Будућност Србије”, обратио председник Србије Александар Вучић, који је обећао милион евра од државе за реконструкцију котлова, уз напомену да ће Град морати да издвоји 150 хиљада евра.

Иначе, крушевачка Градска топлана греје око осам и по хиљада корисника, са централног топлотног извора се снабдева око пет хиљада корисника међу којима је, осим бројних станова, већина градских школа, део вртића, болница, скоро све градске здравствене станице, те бројне институције.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Читав Пожаревац остао без грејања у сред снежне мећаве!

0 (0) ПОЖАРЕВАЦ – У ноћи између петка и суботе, у Пожаревцу је дошло до …

Ниш: Нови рачуни за грејање шокирали грађане, Топлана негира поскупљење

0 (0) Ниш — Децембарски рачуни за грејање у Нишу непријатно су изненадили већину корисника …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *