среда , фебруар 21 2018

СВЕТСКИ МЕДИЈИ: Стопа самоубиства у Србији највећа у читавој Европи!

Иако су политичке размирице тренутно у највећем фокусу у држави морамо скренути пажњу на ствари које се нажалост свакодневно дешавају око нас.

Једна од највећих проблематика српског модерног друштва јесте висока стопа самоубиства у Србији. Србија је на првом месту на Европској листи по броју самоубиства и чак 11. на светској листи што додатно упозорава!

Домаћи стручњаци из сфере психологије напомињу да је највећи проблем економско стање у самој држави али уједно и недостатак перспективе што је најчешће разлог младима да себи одузму живот.

По проценама сваког дана у Србији изврши се од 4 до 6 самоубиства што је свакако забрињавајуће. Психолог Дејан Ферминовић из Новог Сада напомиње међутим да сиромаштво и немаштина нису директни разлози за самоубиство већ депресија која је резултат беспарице и сиромаштва.

Он додаје такође да је главни разлог самоубиства код младих недостатак психолошке јачине. Главни разлози самоубиства младих су: неузвраћена љубав, смртна болест, смрт блиске особе..

Психолози упозоравају да је најгоре време за самоубице пролеће када је стопа самоубиства “традиционално” сваке године у највећем броју и да су углавном млађе или најстарије особе у нашем друштву. Нажалост док смо и писали овај чланак сазнали смо да је једна девојчица извршила самоубиство у Србији.

Недавно је и немачка телевизија Дојче Веле направила прилог о самоубиствима у Србији напомињући да само са Панчевачког моста сваке године скочи око 50 особа.

ИЗВОР: ДОЈЧЕ ВЕЛЕ

Актуелно

Душан „уградња“ Бајатовић: Колико фантомских фирми има овај човек?

Фирма која је у Србији основана ради изградње транснационалног гасовода Јужни ток недавно је променила …

Погледајте видео о девастацији Савског насипа (видео)

Девастација Савског насипа, који од поплава штити преко 100 000 људи и одакле скоро 2 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons