СВЕТСКИ МЕДИЈИ: Стопа самоубиства у Србији највећа у читавој Европи!

СВЕТСКИ МЕДИЈИ: Стопа самоубиства у Србији највећа у читавој Европи!

0
(0)

Иако су политичке размирице тренутно у највећем фокусу у држави морамо скренути пажњу на ствари које се нажалост свакодневно дешавају око нас.

Једна од највећих проблематика српског модерног друштва јесте висока стопа самоубиства у Србији. Србија је на првом месту на Европској листи по броју самоубиства и чак 11. на светској листи што додатно упозорава!

Домаћи стручњаци из сфере психологије напомињу да је највећи проблем економско стање у самој држави али уједно и недостатак перспективе што је најчешће разлог младима да себи одузму живот.

По проценама сваког дана у Србији изврши се од 4 до 6 самоубиства што је свакако забрињавајуће. Психолог Дејан Ферминовић из Новог Сада напомиње међутим да сиромаштво и немаштина нису директни разлози за самоубиство већ депресија која је резултат беспарице и сиромаштва.

Он додаје такође да је главни разлог самоубиства код младих недостатак психолошке јачине. Главни разлози самоубиства младих су: неузвраћена љубав, смртна болест, смрт блиске особе..

Психолози упозоравају да је најгоре време за самоубице пролеће када је стопа самоубиства “традиционално” сваке године у највећем броју и да су углавном млађе или најстарије особе у нашем друштву. Нажалост док смо и писали овај чланак сазнали смо да је једна девојчица извршила самоубиство у Србији.

Недавно је и немачка телевизија Дојче Веле направила прилог о самоубиствима у Србији напомињући да само са Панчевачког моста сваке године скочи око 50 особа.

ИЗВОР: ДОЈЧЕ ВЕЛЕ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Храну из породилишта послужите у скупштинском ресторану!

Храну из породилишта послужите у скупштинском ресторану!

0 (0) Оброци у породилиштима у Србији показатељ немара државе према трудницама и породиљама   …

2013 као година ужаса у еврозони док ће 2014 бити комбинација ужаса, терора и хорора

2013 као година ужаса у еврозони док ће 2014 бити комбинација ужаса, терора и хорора

0 (0) Незапосленост у 17 држава еврозоне износила је више од 17 одсто, што је …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend