А РАЗЛИКА У СТАНДАРДУ? Икеа у Србији скупља од Немачке!

0
(0)

Јуче је званично отворена српска Икеа у Врчину. У церемонији отварања је учествовао и председник Србије Александар Вучић који је оценио да је Икеа у Србију донела дух победе и конкуренције који ће подстаћи наша предузећа да још боље раде. Нагласио је да се Србија коначно нашла на мапи 49 пристојних, нормалних, уређених земаља у које је Икеа дошла.

„Уживао сам пролазећи кроз Икеине салоне. Они се хвале ценом сладоледа од 60 динара, а ја, који волим месо, запазио сам да имају хот дог за 50 динара”, нагласио је Вучић.

Казао је да је видео лепе ствари за децу и остале грађане. Захвалио се грађанима што су разумели какав је пут био потребан за будућност и нагласио да Икеа представља симбол и знак за будућност.

Посебно се захвалио директору Владиславу Лалићу који је веровао у Икеу и своју Србију, те пожелео шведском концерну да деценијама и више остане у Србији и да буде задовољна пословањем.

Икеа: Цене најниже у региону, биће још производа из Србије

Регионални директор компаније Икеа за Југоисточну Европу Стефан Вановербеке за Н1 каже да су цене у београдској робној кући најниже у региону. У понуди Икее тренутно се налазе само два производа из Србије, а у тој шведској компанији убеђени су да ће их у будућности бити више.

“Најважније нам је да можемо да понудимо најмању могућу цену на тржишту у поређењу са конкуренцијом. Потом, усклађујемо цене са локалним потребама и зарадама. Драго ми је да могу да кажем да су наше цене артикала у Србији у просеку за 3,5 одсто мање него у Хрватској”, објашњава он.

Разлика између истог производа у Србији и Немачкој 50 евра

Међутим, за џеп просечног српског потрођача цене у Икеи нису баш приступачне. Да постоји разлика између цене Икеиних производа у свету и у Србији потрудили су се да покажу корисници друштвених мрежа који су поставили цену за исти производ у Србији и у Немачкој.

У питању је писаћи сто „Хемнес“ који у Икеи у Србији кошта 29. 999 динара, док је у Немачкој исти производ за 50- ак евра јефтинији односно цена му је 199 евра.

Проверили смо ове фотографије и заиста постоји разлика у цени.

Писаћи сто Икеа Србија – линк овде

Писаћи сто Икеа Немачка – линк овде

Корисници друштвених мрежа углавном коментаришу упоређивање животног стандарда у Немачкој и у Србији.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

фото: Ројтерс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЛУДИЛО! Сад из буџета субвенционишемо и компаније кинеских комуниста са 75,8 милиона евра

5 (3) Зрењанин- На основу решења Kомисије за доделу државне помоћи Републике Србије, које је …

ЛУДИЛО ПОЧИЊЕ ПОНОВО У Србији ускоро обавезне маске и на отвореном при контакту!?

4 (4) БЕОГРАД – Ношење заштитних маски ускоро ће бити обавеза и на отвореном простору …

3 Коментара

  1. Znaju oni da smo mi bogatiji od Nemaca, gledali su to na pinku!

  2. Naši proizvodi su kvalitetniji od IKEINIH. Pre 45 godina kupila sam fotelje Fabrike nameštaja „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu i one mi i danas služe

  3. Moja supruga pre par dsna primila plsti u tzv. Brnetomu u Nisu 23 hilljade. Sta moze da kupi u “ Ikei“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend