Сви који су учествовали у стварању шиптарске терористичке државе ће "конструктивно" да заврше на потерницама и робији!

Сви који су учествовали у стварању шиптарске терористичке државе ће “конструктивно” да заврше на потерницама и робији!

ШЕФ српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је пред одлазак на сутрашњу седницу СБ УН посвећену Косову да је сада позиција Србије ојачана, додајући да више нема оправдања да нешто не може да се спроведе и да Србија и српски народ на Косову очекују да буде испуњено све што је договорено.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије оценио је да је Српска листа конструктивним понашањем допринела јачању позиције српског народа на Косову.

“Наша позиција је сада ојачана, имајући у виду да је у тим унутрашњим сукобима, нестабилности, демонстрацијама, Српска листа имала веома конструктивно понашање које је било у нашем интересу”, рекао је Дачић за Радио Београд уочи одласка за Њујорк, где ће сутра на седници Савета безбедности о Косову представљати Србију.

Он је најавио да ће на седници указати на све проблеме на Косову, пре свега у области стабилности и неиспуњења обавеза које су косовске власти преузеле током дијалога у Бриселу, а нарочито када је реч о формирању Заједнице српских општина и свих политичких проблема који се рефлектују на положај српског народа на Косову.

На питање да ли ће избор Хашима Тачија за косовског председника бити тема на седници, Дачић је рекао да неће јер се седница односи на период обухваћен извештајем генералног секретара УН Бан Ки Муна, али је навео да је могуће да ће и то бити поменуто.

Он је, међутим, истакао, да је за нас веома битно да приштинске власти испуне оно што су обећале у Бриселу.

“И сада после свега што се тамо на Косову десило, више нема никаквог оправдања да нешто не може да се спроведе и Србија и српски народ на Косову очекују да буде испуњено све што је договорено”, рекао је Дачић.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Јовица Станишић жалбом тражи ослобађање или казну знатно краћу од 12 година

Јовица Станишић жалбом тражи ослобађање или казну знатно краћу од 12 година

ХАГ/БЕОГРАД– Одбрана бившег шефа Службе државне безбедности (СДБ) Србије Јовице Станишића најавила је данас да …

Ма каква црна историја и сметлишта, тебе и екипу чека АЛКАТРАЗ!

Ма каква црна историја и сметлишта, тебе и екипу чека АЛКАТРАЗ!

Иза мене је остао политички тестамент и наслеђе. Нећу завршити на сметлишту историје као што …

Један коментар

  1. Kad sve prevare izidju na videlo put do slobode naci ce napaceni narod. Nase iskustvo je ogromno ali jos uvek ima onih koji ne shvataju da mi nismo samo u krvlju razdvojeni vec smo porobljeni. Jugoslavija je velika opomena svima koji imaju mozga da shvate zasto nam je Zapad to ucinio. Ne da nam pomogne vec da nas porobi i podredi pljacka kao svaku drugu koloniju.Kome Zapad pomogne Bog sigurno nece. Dokazano. Samo Putin moze spasiti planetu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *