СЗО: Нема другог таласа пандемије

5
(1)

Видови и облици вируса корона показују да не постоји други талас пандемије ковида 19, изјавила је регионална директорка за ванредне ситуације при Светској здравственој организацији Дорит Ницан.

„Видови и облици вируса корона показују да не постоји никакав други талас пандемије“, истакла је Ницанова на конференцији „Пандемија 2020: Изазови, решења и последице“.

Према њеним речима, „постоје земље у којима се (тренутно) примећује пораст (броја случајева оболелих), али постоје и земље у којима постоји смањење. Свакодневно гледамо ову ситуацију, проучавамо ситуацију у земљама у којима је дошло до смањења (броја случајева)“, објаснила је представница СЗО.

Ницанова је скренула пажњу да „многи не схватају да је вирус корона веома претећа болест“ због тога што је само пет одсто светске популације критично оболело. „Али ових пет одсто веома се мучи, њихов живот је у опасности, њима је веома тешко“, додала је она.

Подршка Русије

Ницанова је додала да Русија пружа огромну подршку Светској здравственој организацији у борби против пандемије вируса корона.

„Русија нама у СЗО пружа огромну подршку у борби против пандемије. Ова пандемија показује да ако се ујединимо, можемо се борити. Нико није веровао да ће све земље бити погођене“, истакла је она.

Она је додала да верује да ситуација може да се обузда ако се ради заједнички. „Људи треба да раде оно што им говоримо како би се зауставило ширење заразе“, додала је директорка.

Светска здравствена организација објавила је 11. марта епидемију новог вируса корона, ковид 19, за пандемију. Према последњим подацима, у свету је до данас заражено више од 38 милиона људи, од чега је више од милион људи умрло.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Орао змијар Огњенка из Србије прелетела 5.000 км и стигла у Судан, погледајте куда је летела! (фото)

5 (7) ОГЊЕНКА, млада женка орла змијара, која је летос прстенована на Вршачким планинама, „јавила …

Иако подаци РЗС показују да се сиромаштво смањује, две трећине грађана „једва саставља крај са крајем“

5 (3) Стопа сиромаштва константно пада, прошле године у ризику од сиромаштва било је 23,2 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend