Насловна / Србија / Тада, види два зеца! Формирају са шиптарима војску на Косову и Метохији! Да вам не буде много Јаблановићи?
Тада, види два зеца! Формирају са шиптарима војску на Косову и Метохији! Да вам не буде много Јаблановићи? 1

Тада, види два зеца! Формирају са шиптарима војску на Косову и Метохији! Да вам не буде много Јаблановићи?

Даут Харадинај, брат Рамуша Харадинаја, кога Србија потражује због ратног злочина, и посланик Алијансе за будућност Косова, тврди да поједини посланици из редова Српске листе нису против формирања косовске војке јер је, како каже, то добро и за њих, пише приштинска Бота Сот.

Даут Харадинај, који је и председник Одбора за унутрашње послове косовске скупштине, оценио је да је, како је рекао, изјава америчког амбасадора у Приштини Грега Делавија да ће косовска војска бити формирана ове године „веома важна“.

Иначе, Даут Харадинај је у више наврата ових дана претио да, уколико његов брат Рамуш буде изручен из Француске у Србију, на Косову више неће бити места за Србе.

Потом је рекао да у Београду треба да знају ће добити исти одговор као 1999. године и да се не смеју играти са Рамушом Харадинајем.

Рамуша Харадинаја Србија терети за ратне злочине над цивилним становништвом на Косову, а ухапшен је 4. јануара на граници Швајцарске и Француске по Интерполовој потерници на захтев Србије.

Србија га тражи због сумње да је извршио кривична дела ратних злочина против цивилног становништва на КиМ у току 1998. и 1999. године, а реч је, како је Београд саопштио, о делима која нису била предмет суђења пред Хашким трибуналом.

Танјуг

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Двери: Позивамо Вучића да Србија прогласи окупацију дела своје територије на КиМ 11

Двери: Позивамо Вучића да Србија прогласи окупацију дела своје територије на КиМ

ИЗРАЖАВАМО саучешће породици и пријатељима покојног Оливера Ивановића и надамо се да ће ускоро сазнати …

У недељу почиње сезона лова на зеца (видео) 12

У недељу почиње сезона лова на зеца (видео)

Лов на фазана и зеца у околини Обреновца. видео: RTV Mag Како бисте оценили овај текст? …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *