Такса за РТС (500 дин.) опет уз рачун за струју!

Такса за РТС (500 дин.) опет уз рачун за струју!

Управни одбори Радио-телевизије Србије и Радио-телевизије Војводине донели су одлуку да такса за јавне сервисе од 1. јануара следеће године буде 500 динара, што је у складу са Законом о јавним сервисима који прописује да не може бити већа од тог износа.

С друге стране, начин наплате таксе још није одређен, али, како пише Данас, постоји идеја у Влади Србије да то буде поново уз рачун за електричну енергију, али овог пута не као одвојена уплатница већ би било обједињено, о чему, међутим, за сада не постоји сагласност.

Извори који учествују у преговорима РТС и РТВ са надлежним институцијама и министарствима кажу да су поједине одредбе о наплати таксе за јавни сервис непримењиве и да ће се затражити промена Закона о јавним сервисима најкасније до септембра ове године.

 

Како објашњавају, такса за јавни сервис није препозната у Закону о таксама, па самим тим се не зна ни како би се обрачунавала камата за неплатише. Такође, сматра се и да би посебна уплатница за плаћање била неефикасна, јер тако не би могли грађани да се обавежу због чега се размишља поново о обједињавају са рачуном за струју.

РТС и РТВ су већ другу годину на буџету Србије и то могу бити према Закону још само до краја ове године. Претплата је укинута 2014. због ниског степена наплативости.

Данас, Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Део зелених киловата и даље ћемо плаћати најскупље

Део зелених киловата и даље ћемо плаћати најскупље

Реч је о струји из 15 електрана која ће коштати скупље јер се продаје по …

Киловати јефтини, а струја на рачуну скупа

Киловати јефтини, а струја на рачуну скупа

Украјинци имају најнижу цену струје, у просеку 5,06 евроценти с ПДВ-ом. Немци киловате плаћају најскупље …

2 Коментара

  1. Što se tiče raznih poskupljenje postignuti su su značajni uspesi. Još kad poskupi struja i uvedu taksu za tele (ću)viziju, onda nam preostaje samo da pevamo:
    Mi imamos mnogos problemos,
    I lutamo svetom bez kintos,
    Hej mama Huanita,
    Srbendos po svetu skita.

  2. Najbilje je ukinuti Javni servis.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *