Таксе су резултат твојих седмогодишњих преговора са шиптарима! Што кмечиш сад?

Таксе су резултат твојих седмогодишњих преговора са шиптарима! Што кмечиш сад?

Приштина својим потезима жели да поручи Србима на северу да треба да забораве на Србију, изјавио је данас председник Александар Вучић говорећи о ситуацији на Косову и Метохији и обацио, као лицемерне, наводе о лажној и вештачки изазваној хуманитарној кризи, преноси Танјуг.

Приштина, каже, сматра да је само север проблематична тачка, да Срби не треба да купују робу из централне Србије, већ да ће они да им обезбеде све то исто – али, не Јафу из Црвенке или пиво из Зајечара, већ пиво из Пећи.

Вучић се, на прес конференцији, осврнуо и на изјаву Рамуша Харадинаја да је прошло време „увоза на силу”.

„Не, него ћете на силу да их натерате да једу албанске чоколаде уместо српских. Говоримо о нечему што се не дешава нигде у свету у 21. веку”, рекао је председник.

Како је рекао, у целом свету је природно да људи желе да купују робу са одређеним географским пореклом.

„Замислите да у Србији забранимо да се купује немачка или италијанска вода…„.

Одбацио је наводе о томе да је хуманитарна криза лажна, оцењујући их лицемерним.

„Како мислите да доставимо храну Србима на КиМ? Са Марса или из литосфере? Како да стигне роба до њих? Или да кажемо – никако, навикните се, немојте више да једете чачански чипс, или Јафу, једите туђе прозиводе. То нећемо. И шта ћемо сад?”, упитао је председник.

Додао је да су представници Пришстине и неким страним предстравницима послали поруку да је реч о лажној хуманитарној кризи.

„То су лицемерне и најодвратније лажи и дела међународне и дела албанске, па и дела српске јавности, која у свему види неке завере”, рекао је Вучић.

Поручио је да се прекине са лажима и заверама, јер српски народ само тражи да остане на огњиштима.

Вучић је рекао и да је Приштина јуче покушала да довођењем камиона продаје робу Србима на северу КиМ, али да нико није хтео да купи ништа.

„Дивим се нашем народу. Тај хероизам је остао незабележен код нас, али они заслужују не само поштовање, већ и дивљење. Нису им јуче продали ни килограм шећера, ни соли. Нико није није хтео да купи ништа, јер су Срби хтели да им покажу какву робу хоће. И на то имају право”, поручио је председник Србије.

Додао је да је поносан на Србе и због тога што су на северу била затворена 403 продајна објекта, односно сви, чиме су показали јединство и протест ненасилним гандијевским отпором приштинским властима.

„Они су буквално показали да су у стању да се боре оним методама којима су се Албанци борили против нас 80-их и почетком 90-их година”, рекао је Вучић.

Он је навео да је веома озбиљна ситуација и у КБЦ Косовска Митровица, где недостају антибиотици, као и да је тешка ситуација у Студентском центру, док је снабдевање пекарским производима неизвесно.

Додао је да у приватним апотекама, за сада, има лекова.

Политика.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Слободан Антонић: Јеси ли „гладана“, моја Србијо?

Слободан Антонић: Јеси ли „гладана“, моја Србијо?

Лепо каже наш народ: „Што један луд замрси, сто мудријех не могу размрсити“ (овде  356). …

Вибер разговор Вучић - Ангела Меркел: "ВОЛИМ ТЕ! Дођи на кафу!" (видео)

Вибер разговор Вучић – Ангела Меркел: “ВОЛИМ ТЕ! Дођи на кафу!” (видео)

Након што је годинама подржавала и помагала останак Вучића на власти, Ангела Меркел га зове …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *