Тамнава се излила, у Коцељеви спремни џакови и песак

0
(0)

ШАБАЦ – У општини Коцељева излила се река Тамнава и поплавила између 250 и 300 хектара ораница у атарима села Доње Црниљево, Галовић, Голочело, Градојевић, Ћуковине, Љутице и Каменица. За сада нема опасности по домаћинства кажу у овој општини, али су припремљени џакови и песак.

– Доњем Црниљеву већ су испоручени џакови и песак за случај да затребају. Десетак кућа је на удару, мада вода још увек није стигла до њих – каже Радован Ранисављевић из Коцељеве.

У општини Богатић због високих подземних вода око 300 хектара шума и ораница је поплављено. Штаб за ванредне ситуације ангажовао је механизацију на чишћењу канала за одводњавање. Превентивни радови на санацији канала Јерез који пролази кроз атаре села Белотић, Глушци и Узвеће, спроводе се као приоритетни.

– Уведена је редовна одбрана од поплава од унутрашњих вода у Глушцима и Узвећу. Цело подручје општине Богатић суочава се са овим проблемом и по нама требало је увести ванредне мере. Почео је да тече Батар, у Битви последњих десет година није било воде а сад је канал пун, много је њива са воденим огледалима на целом подручју општине. Зато предузимамо ове превентивне мере санације и чишћења канала Јерез у циљу спречавања могућих проблема ако буде обилнијих падавина – каже Мирољуб Станић, начелник Штаба за ванредне ситуације Општине Богатић.

Водостај Саве код Шапца је 407 центиметара, што је за 12 центиметара више него претходног дана. На снази је редовна одбрана од поплава. Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода Сава има тенденцију раста, а у недељу ће се приближити граници ванредне одбране од поплава, која се проглашава када ниво Саве код Шапца достигне 500 центиметара.

Киша умереног интензитета непрестано пада од ноћас. У градском Штабу за ванредне ситуације кажу да прате ток Думаче и Добраве јер су на неколико места забележена минимална изливања.

– У складишту ВП “Сава” има 20.000 џакова. Данас ћу разговарати са директором овог предузећа да се додоговоримо око поступања. Формиран је центар за пријем информација како би се непрекидно координирало и правовремено реаговало. Црпне станице раде у пуном капацитету, чисти се канализациона мрежа где год је то могуће, пратимо стање путева и клизишта, организована су дежурства у месним канцеларијама – истакао је командант Штаба Небојша Зеленовић и додао да су чланови Штаба за ванредне ситуације добили јасна задужења како да поступају у наредним данима.

 

С. Бечејић, Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kраљево поплављено за неколико сати, мештани кажу – катализма, уништене куће (видео)

0 (0) Један од градова у коме је било највише проблема је Kраљево. Због велике …

Потопљена Ибарска магистрала (видео)

0 (0) Због обилних падавина, Ибарска магистрала код села Адрани је потопљена, јавиле су „Новости“. …

19 Коментара

 1. zar opet pa nisu ocistili korito nema para

 2. A majmuni javljaju da je sve pod kontrolom!Kamaru novca su pokrali od priloga za unesrecenike u majskim poplavama!

 3. @panic_snezana opet ista prica Sava je visoka

 4. Jel opet , znaci repriza …. od kad je ovaj baksuz na vlasti , mi non stop potopljeni … od Beograda na vodi stigo smo do Srbije pod vodom …

 5. gde su NAZADNJACI dupetom da zatvore rupe

 6. Pa zar nas premijer nije ucinio sve da do izlivanja ne dodje???? Ili je obecanje ludom radovanje 🙁

 7. Stigao pesak, fali soder, cement, pa krece Beograd na i u vodi, i to pre roka

 8. POSTAVITE POSLANIKE UMESTO DZAKOVA……BICE VECE KORISTI….

 9. Obrenovac pošto nije popravio nasipe čeka repriza

 10. SAFRONIJE SAH KAZE

  KOPAONIK NECE POPLAVITI NEMA STRAXA ZA VLADU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend