Насловна / Србија / Тебе чека ИСТРАЖНИ СУДИЈА да га „убеђујеш“ ФУКАРО ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКА!

Тебе чека ИСТРАЖНИ СУДИЈА да га „убеђујеш“ ФУКАРО ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКА!

Београд — Бићемо спремни да разговарамо са Албанцима у сваком тренутку, али очекујемо да буде испуњен Бриселски споразум, наводи председник Вучић.

Према његовим речима, Албанци кажу да им не пада на памет да испуне обавезе из Бриселског споразума, што говори да имају “храброст и дрскост, али и нечију подршку“.

“А шта смо радили онда последњих пет година, ако они не желе да испуне своје обавезе? Ми смо наше испунили, од прве до последње. Стално истичу ту енергетику, да ми то нисмо испунили. Па ту споразума нема, обмањујете свет. Био сам присутан на свим разговорима, знам шта смо потписивали, а шта нисмо“, рекао је Вучић на конференцији за медије са известиоцем Европског парламента за Србију Дејвидом Макалистером.

Како каже, због тога “морамо између себе да разговарамо и не тражимо разлог за прекид дијалога, већ да у њега уђемо са још већом енергијом“.

“Ако не поштују међународне уговоре као што је Бриселски, онда вам је јасно уколико тај проблем не решимо шта ће се десити. Истраживања показују да је 80 одсто Србије за замрзнути конфликт. Даћу све од себе, нехајући за своју политичку каријеру, да се изборим са тим ставом. Не желим да будем одговоран за неке нове ратове када се замрзнути сукоб одмрзне. Нећу доносити одлуку против нашег народа, већ ћу гледати да убедим већину народа да су нам мир и стабилност важнији од било чега другог“, истакао је Вучић.

Координатор за дијалог између Београда и Приштине у косовској влади Авни Арифи рекао је да се разговором о ЗСО губи време, пренела је Коха диторе.

Он сматра да то не треба да буде једино питање од толике важности, јер је “ЗСО само једна од 10 осталих неспроведених тема”.

“Нико ме не пита о споразуму о енергетици. Изгубљено је 24.000 евра за изградњу граничних прелаза, а нико то не помиње као важну тему”, рекао је Арифи, који је додао да не треба отварати нове теме, док се не затворе оне које имамо.

Танјуг

Актуелно

То микрофонче си туриш на једно место а швабским лобистима ми ће туримо мало дубље!

Председник Србије Александар Вучић и некадашњи немачки канцелар Герхард Шредер разговарају данас о геополитици у …

Цвијетин Миливојевић: Добро јутро, Државни Врше – откуд, сад па, Kосово „најважнија тема!?

Врховник се јуче, изнебуха, досетио: Знам за јадац – Kосово и Метохија је данас најважнија …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *