Насловна / Србија / Хроника / Ти ВЕЛЕИЗДАЈНИЧЕ можеш само да пронађеш пут у затвор и ништа више!
Ти ВЕЛЕИЗДАЈНИЧЕ можеш само да пронађеш пут у затвор и ништа више! 1

Ти ВЕЛЕИЗДАЈНИЧЕ можеш само да пронађеш пут у затвор и ништа више!

Председник Србије Александар Вучић састао се са шефом Делегације Европске уније, амбасадором Семом Фабрицијем.

Вучић је саговорнику пренео очекивање да ће ЕУ уложити додатне напоре како би Приштину навела да повуче једностране потезе којим доводи у опасност мир и стабилност у региону.

„Постоји потреба за трајним договором. Ми смо спремни да са Приштином наставимо разговоре када буду укинуте таксе,“ истакао је председник Вучић.

Он је додао да је Београд спреман за проналажење компромисног решења, нагласивши да нема алтернативе дијалогу Београда и Приштине.

Вучић је са Фабрицијем разговарао о европском путу Србије, проблемима у дијалогу Београда и Приштине, спровођењу политичких и економских реформи, као и о глобалним међународним приликама.

Вучић је захвалио на подршци коју ЕУ пружа Србији, истакавши да је Унија најзначајнији спољнотрговински партнер са којом Србија остварује око 67 одсто робне размене.

Он је рекао да Србија мора да настави свој европски пут, те да је веома важна даља подршка Уније у јачању, усвајању и примени реформи, зарад бољитка грађана.

„Наставићемо да радимо интензивно на испуњавању европске агенде, са циљем отварања нових поглавља и бржег напретка на путу ка чланству у ЕУ“, закључио је Вучић, наводи се у саопштењу Прес службе председника Србије .

„Делегација Европске уније ће наставити да подржава процес европских интеграција“, рекао је амбасадор Фабрици и истакао да ће ЕУ наставити да посредује у дијалогу у циљу постизања свеобухватног споразума између Београда и Приштине.

Председник Вучић и амбасадор Фабрици су размотрили процес усклађивања законодавства Србије са законодавством Европске уније, и сагласили се да је потребан енергичнији рад у области владавине права.

Двојица саговорника разговарали су и о реформи правосуђа, борби против корупције и слободи медија.

Танјуг

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

"Отаџбина": Србија као држава у својој историји није имала нити ће имати већег издајника од Александра Вучића 11

„Отаџбина“: Србија као држава у својој историји није имала нити ће имати већег издајника од Александра Вучића

Заједничка акција Косовске полицијске службе са севера Косова и Метохије и пореских инспекција сепаратистичких институција …

Kоме су све из Вашингтона наменили свилене гајтане: Петорица отписаних још су у седлу 12

Kоме су све из Вашингтона наменили свилене гајтане: Петорица отписаних још су у седлу

Александру Вучићу може да се приговори све и свашта, али мора му се признати да …

Један коментар

  1. Pa, crtani filmovi su za ovo prava pravcata realnost!
    Ovo je direktan i vrlo drzak atak na nasu inteligenciju!
    Ovoliko laganje, prenemaganje i besmisleno trucanje je strasno!
    Aman, gde se nalazite, aloooo, ima li koga u vasoj tintari, bre, jeste li pri sebi, mi sve vidimo i znamo, kakva, bre, popisana eurupa, raspada se po svim savovima, narod Evrope je ustao protiv vas pedera, pederusa, kepec pedercica gerontofila i svih ostalih mutant nakaza!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *