fbpx
Beograd, 22. juna 2017. - Ministarka za drzavnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabic govori na sednici Skupstine Privredne komore Srbije. FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

Ти се у економски развој и привреду разумеш као Марица у крив ку*ац! Пардон, вибратор!

0
(0)

Мандатарка и министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић изјавила је данас да ће новој влади привреда и економски развој остати један од кључних приоритета за опоравак Србије.

Она је на конститутивној седници Скупштине Привредне коморе Србије (ПКС) рекла да је Министарство на чијем је челу увек било важно за привреду, јер је деловало на одређивање државне управе и локанлне самиправе као партнера привреди.

Брнабић каже да и као премијер намерава да ради на формирању државе која ће бити још ефикаснија за грађане и прирведу.

Изразила је очекивање да ће нова влада имати још снажније и боље партнерство са ПКС, указујући на значај привреде.

„Након што смо постигли макроекономску стабилност, фискалну консолидацију, након што је претходна влада под Александром Вучићем, успела у тешком задатку да окрене Титаник са санте леда ка сигурном курсу, а налазили смо се три месеца од банкрота, сада на много стабилнијој основи, са суфицитом, влада може да ради много боље ствари за привреду”, навела је.

Говорећи о Министарству државне управе и локалне самоуправе рекла је да је оно успело да смањи државни апарат реформом државне управе за 39.473 службеника.

„Ово смањење државног апарата резултирало је уштедама у буџету, а само прошле године уштеђено је 43 милиона евра. Укупно од почетка реформе, 2013, уштеда износи 180 милиона евра. Реч је о новцу грађана и привреде”, рекла је Брнабић.

Додала је да остварене уштеде сада могу бити преусмерене у инвестирање у важније ствари као што су социјала, привреда и здравство.

Сада, како је указала, улазимо у другу фазу реформе државне управе, а она предвиђа реорганизацију јавне управе.

„Више нема вишка људи, али они могу бити боље распоређени, пре свега у просвети, здравству и социјалној заштити. Ту можемо боље да таргетирамо и бољу услугу да пружимо”, уверена је Брнабић.

Истакла је да је електронска управа веома важна и да је треба проширити.

„Као влада видимо е-управу као одговор на важна питања – ефикасност, транспарентност и борбу против корупције. Само е-управом можемо да направимо ефикасну јавну управу”, подвукла је она.

Брнабић је казала да су се резултати видели кроз увођење електронске грађевинске дозволе и других сервса.

Изразила је задовољство што се кончано кренуло у посао завршетка јединственог адресног регистра, у чему је веома важна сарадња са локалном управом.

„Ту је огромна шанса коју имамо да средимо живот за све грађане и привреднике и имамо државу која функционише, у добром стању, са могућношћу даље надограње”, подвукла је Брнабић.

Рекла је да је свесна да је архивирање ужасан проблем за привреду, те казала да ће на томе радити са Министарством за трговину, телекомуникацију и туризам.

„Радујем се дану када будемо увели електронску архиву, електронски потпис и слично. Ми смо на корак од тога”, рекла је Брнабић.

Указала је да је њено Министарство имало важну улогу у борби против све економије, јер покрива многе сегменте у оквиру владе, између осталих и инспекције.

„Ми смо било задужени за координацију свих инспекцијских служби и зато знам колико је важна инспекција у борби против сиве економије. Нама је важно да привредницима који поштују све законе, плаћају порезе, и сваком смислу су друштвено одговорни, омогућимо макар да имају фер третман на тржишту”, рекла је Брнабић.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У мају катастрофалан пад индустријске производње у односу на април: Храна спасава српски извоз

0 (0) ИНДУСТРИЈСКА производња у Србији, после априлског пада од чак 16,7 одсто, у мају …

Србија: За месец дана 10.000 отказа

5 (2) За само месец и по дана у Србији је без посла остало 9.927 …

Један коментар

  1. Kada oni koji vladaju svetom žele potpuno uništenje jedne zemlje dovedu na vrlo perfidan način „ljude“ (koji na ljude samo fizičkim izgledom podsećaju) oni znaju da će homoseksualac zarad promovisanja njegovog stanja uraditi bukvalno sve na ovom svetu samo da zadrži ravnopravnost, odnosno prioritet nad normalnim ljudima. Na žalost teško duševno oboleli Srpski narod se prepušta u svakom smislu tim nakazama. Šiptarsko kopile danas mlati Srbima ko majmun tarabom i dovodi iste nakaze kao on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *