Ти си Мали већи идиот од шефа!

Ти си Мали већи идиот од шефа!

0
(0)

БЕОГРАД – Министар финансија Синиша Мали је, коментаришући извештај Европске комисије, који се односи на други квартал 2018. године, изјавио да је веома задовољан јер је још једном потврђено да је Србија економски лидер на Западном Балкану, те да има значајно већи раст од просечног раста у региону, али и у Европској унији.

Европска комисија објавила је извештај о економском напретку земаља које су кандидати и потенцијални кандидати за чланство у ЕУ, у коме се наводи да Република Србија има највећу економију у региону, те да је најзаслужнија за добре економске резултате које је остварио регион Западног Балкана.

„Извештај Европске комисије је потврда да је Република Србија на добром путу, а томе је допринео велики број инвестиција који је реализован у нашој земљи. Раст бруто домаћег производа (БДП) у прва четири месеца ове године износио је 4,6 одсто, у односу на исти период прошле године. Инфлација у јулу је 1,7 одсто, а наша земља је прошле године привукла рекордан број страних директних инвестиција, захваљујући којима је отворено више од 20.000 нових радних места“, навео је Мали.

Он је, како је саопштило Министарство финансија, истакао да најновији извештај Европске комисије показује да је Србија прва од земаља кандидата и потенцијалних кандидата када је реч о смањењу незапослености и отварању нових радних места.

„Неопходно је да имамо стабилну и јаку економију ако желимо да постанемо пуноправни члан Европске уније. Европска комисија прати резултате свих земаља које су кандидати и овај извештај је добар сигнал за нашу земљу и подстрек да наставимо још јачим темпом“, истакао је министар Мали.

У извештају Европске комисије се наводи да се наставља економски раст на Балкану, при чему је раст годишњег бруто домаћег производа (БДП) у првом кварталу 2018. године скочио са 3,5 одсто у поређењу са просечном стопом раста од 2,7 одсто у претходном кварталу. Како се наводи, најзаслужнија за тај раст је Србија (раст са 2,4 у последњем кварталу 2017. на 4,6 у првом кварталу 2018. године), подсећа се у саопштењу.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

FACT CHECK: Председница владе Ана Брнабић ЛАЖЕ и ОБМАЊУЈЕ јавност! Србија је једна од најсиромашнијих земаља у Европи!

FACT CHECK: Председница владе Ана Брнабић ЛАЖЕ и ОБМАЊУЈЕ јавност! Србија је једна од најсиромашнијих земаља у Европи!

5 (6) Србија данас FACT CHECK: Председница владе Републике Србије Ана Брнабић не престаје да …

„ИЗВОЛ’ТЕ 10 МИЛИОНА“ Фирми блиској брату Синише Малог бесповратна помоћ за градњу

„ИЗВОЛ’ТЕ 10 МИЛИОНА“ Фирми блиској брату Синише Малог бесповратна помоћ за градњу

5 (4) Комисија за контролу државне помоћи одобрила је бесповратну помоћ од 10,14 милиона евра …

Један коментар

  1. Neko je veći čovek, po ljudkosti, neko je veči idiot. Šta je čudno što je doktor plagijator veći idiot od šefa. Pohvalno je poslušnika i klimoglavca da je bolji od nadređenog. Dobro je ako ne ukrade šefa i njegovih naučnih ideja.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend