fbpx

Тома сели Бориса

0
(0)

Нова Николићева адреса биће позната до половине јула. Код новог председника већ „мерцедес“ С класе, чува га МУП

ПРЕДСЕДНИК Србије Томислав Николић преселиће се на Дедиње до половине јула, али и даље није познато на којој ће адреси живети следећих пет година. Када је било извесно да ће кофере пребацити у Толстојеву 2а, нови обрт у преговорима о формирању владе отворио му је и врата виле у Лацковићевој 10. У њој тренутно живи Борис Тадић, који ће одласком у опозицију морати да се исели.

У Управи за заједничке послове, која руководи државном имовином, за „Новости“, потврђују да још нису добили званичан захтев за пресељење новог председника.

– Чим стигне налог од Владе, припремићемо све за селидбу Томислава Николића – каже директор Управе Новица Антић.

Незванично сазнајемо да Николић у следеће две недеље не планира већа путовања, па ће то време искористити и за решавање „стамбеног питања“. Иако се са Тадићем договорио да смене под кровом у Лацковићевој неће бити, Тадић ће највероватније свом наследнику предати кључеве.

Право на државне кровове имају председник, премијер, начелник Генералштаба ВС и министар одбране. Владина уредба о кругу особа које могу или морају да живе у резиденцијама, као и о статусу појединих републичких вила, више пута је мењана. Због тога данас не постоје круто резервисане куће за председника, односно премијера. Кључеви се деле зависно од тога који је објекат слободан.

 ДАЧИЋ ВЕЋ ЖИВИ НА ДЕДИЊУ УПРАВА за заједничке послове, осим пресељења Томислава Николића, могла би ускоро да пребаци и ствари мандатара Ивице Дачића. Да ли ће лидер СПС променити адресу засад није познато. Он је и као вицепремијер и министар МУП живео у свом стану. Ако реши да пређе у државну резиденцију, кофери неће путовато далеко, јер већ живи на Дедињу.

 Преузимањем резиденције у Лацковићевој Николић би заокружио скоро све привилегије које је уживао његов претходник. У његовим рукама већ је блиндирани „мерцедес“ С класе, а једина разлика је у обезбеђењу. Док Тадића чувају „Кобре“, за сигурност новог председника задужени су припадници МУП.

Специјална војна јединица о Тадићевој сигурности бринуће још сигурно годину дана. Тако налаже закон, у коме стоји и да се овај период може продужити уколико се процени да му је безбедност угрожена. Као бивши председник он има право и на канцеларију у Палати Србије, саветника и секретара, као и службени аутомобил са возачем. Уколико не нађе нови посао, Тадић ће наредних шест месеци примати плату. После тога може да рачуна на „апанажу“ у висини од 80 одсто председничких примања.

Овакве погодности, међутим, неће имати они који напусте министарске фотеље. Зато ће, у случају да оду у опозицију, из државних вила изаћи Драган Шутановац и Снежана Маловић. Међутим, остаје им право на обезбеђење.

– Ако стручњаци МУП процене да постоји безбедносни ризик, њихова заштита биће настављена у складу са степеном опасности – каже за „Новости“ Миливоје Михајловић из Владе Србије. – То је сасвим нормално, јер и представници опозиције имају државне телохранитеље.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Потплитање Николића пре трке – зашто?

0 (0) Српски телеграф је, 24. августа 2016. године, на првој страници, донео вест: „Тома …

Томи још нису јавили да је Вучићев кандидат за председничке изборе Војислав Шешељ

0 (0) Председник Србије Томислав Николић, како Данас незванично сазнаје у политичким круговима, кандидоваће се …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *