Beograd, 12.12.2008. - KBC Dragissa Missovich - foto Luka Vuletich

ТОТАЛНО ЛУДИЛО! Прети пленидба имовине КБЦ „ Драгиша Мишовић”

0
(0)

Извршитељи би у понедељак у девет требало да дођу у КБЦ „Драгиша Мишовић” да плене имовину због судске пресуде од око милион евра, потврдио је Танјугу директор те установе професор Радисав Шћепановић.

„Ово је епилог судског процеса који је започет 2010. године, тужбом приватног лица за надокнаду штете, због плаца од 12 ари који је 1960. године држава експроприсала. Плац је припао часним сестрама које су ту направиле свој дом, а 1992. га продале компанији Колинг која је сада власник објекта и плаца, а која је у стечају”, појаснио је Шћепановић.

Зашто је тужена болница, а не држава, која је експроприсала земљиште Шћепановићу није јасно, али му је још нејаснија правоснажна пресуда према којој болница мора да плати милион евра као надокнаду штете.

„Зашто је болница тужена, којом логиком не знам. Ништа од наших аргумената није уважено на суду, већ је донета пресуда да болница плати око милион евра. Болница нема та стредства нити је у могућности да плати одштету, па нам је пре годину дана блокиран рачун”, појаснио је Шћепановић.

Држава се побринула, како је рекао, да лекари и болесници не трпе због тога, да се лекарима исплаћују плате и да се набавља неопходан потрошни материјал.

Како каже, упутили су молбу Комори извршитеља да се извршење одложи, јер уколико се буде пленила покретна имовина – апарати, возила, болница неће моћи да функционише.

Шћепановић се нада да до заплене имовине неће доћи, да ће извршење да бити одложено и да ће се коначно наћи решење за проблем „Мишовића”.

Како каже, они су од Вишег суда тражили понављање комплетног поступка, а одлуку Вишег суда о томе очекују ускоро.

Шћепановић каже да је разговарао са Симонидом Танасијевић, која је наследница плаца и да је она била спремна да од свега одустане, али се онда предомислила.

„Она је дала овлашћење адвокату, њеном братанцу, који је покренуо спор. Запањена је била када је он уместо државе тужио болницу”, рекао је Шћепановић.

Додаје да је адвокат, иначе Симонидин братанац, једини наследник.

Директор болнице каже да овај поступак неће блокирати предвиђене радове на реконструкцији старе болнице која је изгорела пре осам година.

Радови почињу у августу ове године и предвиђено је да буду завршени током наредне године.

„Имаћемо болницу која је уређена по највећим светским стандардима”, рекао је Шћепановић и додао да ће у новој згради бити хирургија, интерна, кардиологија, да се уводе нове ствари попут инванзивне кардиодијагностике, ангио сале са опремом коју раније нису имали – магнетна резонанца, скенер.

Танјуг

Фото Л.Вулетић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ко не жели мораторијум на рате кредита, може банци да се јави до 10. августа

5 (1) Грађани који желе да наставе са плаћањем рата кредита од данас до 10. …

Србија: Расту дефицит и јавни дуг

5 (2) Минус у државној каси и јавни дуг повећани су за четири месеца, закључно …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend