Спољни дуг Србије је 35 милијарди евра и никад није био већи, а Влада Србије наставља да се задужује …

Спољни дуг Србије је 35 милијарди евра и никад није био већи, а Влада Србије наставља да се задужује …

Покрет Да се струка пита саопштио је данас да је према њиховој рачуници спољни дуг Србије 35 милијарди евра и да он „никада није био већи“.
Такође, Влада Србије „зарад краткорочних интереса наставља да се задужује у име својих грађана, док истовремено позајмљени новац поклања“.

„Нарочито на то нема право посто није вратила противзаконито узет новац од пензионера. Да ли сте икада у стварном животу чули да неки човек све више и више узима кредите а да новац истовремено поклања? Зашто би логика за газдовање државом била другачија?“, навео је председник тог покрета Владимир Kовачевић у саопштењу.

Он је оценио да није добар ни притисак који Влада Србије прави на приватни сектор тиме сто „нереално диже плату јавном сектору за најављених осам одсто“.

„Због тога и приватне компаније морају дизати плате својим запосленима да их не би изгубили а посао им није ни мало порастао. Повецање прихода приватних компанија и повецање буџетских прихода државе Србије је проузрокована инфлаторним током и повећањем цена свих добара а не реалним растом привредних и инвестиционих кретања“, рекао је Kовачевић.

Оценио је да се власт „хитно мора одрећи популизма, јер он није никоме на дуг рок доне ништа добро“ и да је неопходно све расположиве ресурсе усмерити само на „реалан посао не би ли радом сустигли нереалн раст плата“.

Kовачевић је навео да је једна од најважнијих конкретних мера за успешно превазилажење надолазећих проблема подршка домаћем предузетнику и домаћим, а не страним компанијама.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Како је разбијен и уништен српски бокс

Како је разбијен и уништен српски бокс

Kада је гроф Потемкин добио на управу Kрим и југ тадашњег Руског царства, задатак му …

Шта смо потписали у Стратегији насионалне безбедности? (видео)

Шта смо потписали у Стратегији насионалне безбедности? (видео)

Гост емисије “Глас живота” била је Александра Kнез Милојковић, представник Савеза Православних жена. Већина грађана …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *