Трагедија у Милићевцима код Чачка: Убио се због сиромаштва

Трагедија у Милићевцима код Чачка: Убио се због сиромаштва

5
(9)

Породица Панић из села Милићевци код Чачка крсну славу Светог Николу дочекује у никад већој жалости, пишу читаоци нашег портала из овог села, молећи надлежне и све оне који могу да помогну овој породици.

Наиме, петочлану породицу су две одвојене трагедије у последњих шест месеци претвориле у трочлану. Прво је пре пола године глава породице, отац Славко, преминуо од тумора, а јуче је сахрањен Слободан, најстарији од тројице синова, младић од 30 година, који је дигао руку на себе због сиромаштва и тешког живота.

У кући без воде и струје остала је мајка Драгица са синовима Браниславом и Мирославом.

Браниуслав похађа за ауто-лимара у Средњој машинској школи у Чачку, а Мирослав иде у Основну школу „Степа Степановић“ у селу Горња Горевница.

Прича која је пред вама је врло потресна, скривена све ово време због достојанства породице која је мислила да мозе све сама. Али после последње трагедије која их је задесила, нема више ни времена ни изговора. Била су то 3 сокола, три узданице… Kрсна слава им је Свети Никола, а никада жалосније се свом свецу неће поклонити – написао је Владе Драгић, рођак ове породице и покретач хуманитарне акције за помоћ Панићима на Фејсбуку.


Живе без струје и воде, а пре пола године после тешке болести умро је отац, глава породице. Јуче је била сахрана најстаријег сина Слободана који је нажалост дигао руку на себе. Зашто је Слободан оставио уцвељену мајку и малолетну браћу саме на овом суровом свету, та болна истина је отишла са њим. Срце да пукне, камен да заплаче.

– Остала су сада два нејака птића, са самохраном мајком и једна огромна нада да ћемо се као небројено пута до сада удружити и унети сунце у њихове животе. Породица Панић одувек живи без воде, у кући нису развучене водоводне инсталације. На 350 метара од куће је бунар али је неприступачан па свакодневно воду ове нејаке руке доносе од комшија. Kупају се у кориту, пољски тоалет је на 50 метара од куће – пише даље Владе.

Панићи живе од 70 одсто очеве борачке пензије која је око 18.000 динара и од тога шта мајка заради која ради као неговатељица.

Рођаци и пријатељи удружили су се да организују акцију, да им се пре свега плати струја и уведе вода, а затим и адаптира кућа и сакупи храна, као и све што је потребно за кућу.

ПОМОЋ

Сви који желе да помогну Панићима, могу их лично посетити у Милићевцима код Чачка и однети им помоћ, или им уплатити новац на жиро рачун отворен у Еуробанци ЕФГ који гласи на мајку Драгицу Панић 250-4060054441500-02. Њен број телефона, који пуни код комшије је 064- 3389-209.

Озонпресс.цом

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићу, да ли је истина да тренутно странцима продајете 240 српске деце коју сте отели од српске сиротиње?

Вучићу, да ли је истина да тренутно странцима продајете 240 српске деце коју сте отели од српске сиротиње?

4.7 (35) До нас је стигла информација из веома поузданог извора који тврди да се …

Где нас је довела Вучићева власт: Редови за бесплатну храну у Београду (видео, фото)

Где нас је довела Вучићева власт: Редови за бесплатну храну у Београду (видео, фото)

4.3 (4) Током викенда колектив „Солидарна кухиња“ кувао је и делио храну у Београду за …

3 Коментара

  1. Ovo je realnost Srbije, a ne ono šta vam serviraju na televizoru.

    Na žalost sličnih slučajeva ima na hiljade.

    Zašto dopuštate da vlast uništi državu? Šta vam je ljudi?

  2. Разлог зашто је мој покојни брат Слободан Панић дигао руку на себе је још увек непознат. Могу само рећи да се није убио због беде и сиромаштва како готово све новине пишу, већ је имао неки добар разлог да то учини. Тетка никада није желела да тражи било какву врсту помоћи управо због ових менталних склопова који пишу како треба и њу и мог покојног теча да буде срамота, како она сад тражи помоћ итд. Само бих таквим особама желела да поручим да не коментаришу много друге, и да их не осуђују јер исто њима може сутра да се деси. Уместо што лајете, помозите коме било. Свако од нас је помагао и помаже колико може, а моја тетка је јака и преживеће све ово!

  3. Старији дечак је БРАТИСЛАВ, а не БРАНИСЛАВ.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend