fbpx

Трамп затражио од земаља из састава ОПЕК да одмах смање цену нафте

0
(0)

* Оценио да „највећа грешка у историји Америке“ нису ни њен Грађански рат, ни Перл Харбур ни „неосујећивање 11. септембра“:„Највећа грешка у целој нашој историји је Бушово слање трупа на Блиски Исток. То је највећа грешка, мада је Обама погрешио када је одлучио да се наши војници отуда повуку. Највећа је зато што смо на Блиски исток отада потрошили 7 трилиона долара, а на обе стране су угашени милиони живота“

_________________________________________________________________________

ДОНАЛД Трамп је потписао `извршни указ` поводом санкција уведених Русији.

Судећи по тексту указа, не ради се о новим антируским мерама већ о пооштравању примене већ уведених.

Председник САД је указом дао додатна овлашћења министру финансија, Стивену Мнучину, да обезбеђује њихову стриктну примену.

Указ предвиђа блокирање имовине и актива на територији САД, забрану финансијских операција са лицима која су повезана са властима Русије, укључујући давање кредита Русима и руским фирмама са `црног списка`, и забрану издавању улазних виза САД.

Амерички председник одмах по потписивању указа затражио од земаља ОПЕК да снизе цене нафте. Ни мање, ни више!

објаснио је то овако: „Ми штитимо земље Блиског истока. Без нас тешко да би дуго биле безбедне, а оне инсистирају на све вишим ценама нафте. ОПЕК је монополиста и дужан је да одмах снизи цене!“

Трамп је, иначе, у интервјуу The Hill TV – вероватно нимало случајно у истом дану – рекао да „највећа грешка у историји Америке“ нису ни њен Грађански рат, ни Перл Харбур ни „неосујећивање 11. септембра“:

„Највећа грешка у целој нашој историји је Бушово слање трупа на Блиски Исток. То је највећа грешка, мада је Обама погрешио када је одлучио да се наши војници отуда повуку. Највећа је зато што смо на Блиски исток отада потрошили 7 трилиона долара, а на обе стране су угашени милиони живота“.

Овоме је још придодао:

„То је уистину наша највећа грешка. Грађански рат је био – грађански рат. То је нешто друго. А слање војника на Блиски Исток је – понављам – наша најгора одлука“.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Прва понуђена цена за малину – 250 динара

5 (1) Пред сам почетак бербе малине у мачванском крају јуче је објављена вест да …

Павић: У САД букти расни и класни сукоб – глобалиситичка мечка би да опет игра у Белој кући

5 (2) * Најутицајнији конзервативни тв-коментатор – Такер КАРЛСОН чији утицај сеже и до Беле …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *