Туријска кобасица најдужа на свету – 2.034 метра

У Турији, насељу у војвођанској општини Србобран, данас је представљена најдужа кобасица на свету, дугачка 2.034 метра и тешка 2,5 тоне.

Кобасица чији су димензије за Гинисову књигу рекорда представљена је на чувеној туријској „Кобасицијади“, највећем фестивалу кобасице у Србији. Џиновску кобасицу у центар насеља довукао је трактор и то умотану у целофан и уз пратњу тамбураша.

Завршила је на распродаји, а продавала се на метар.

За куповину кобасице – рекордерке владало је огромно интересовање међу више од 50.000 посетилаца из Војводине, али и других крајева Србије, који су се данас сјатили у Турију. Велико интересовање владало је и за куповину „обичних“ туријских кобасица.

Посетиоци су испред штанда „Туријска кобасица“ чекали и по пола сата да купе кобасицу по цени од 500 динара за килограм. Такође, гигантска кобасица, коју су справили туријски мајстори 2013. године, ушла је у Гинисову књигу рекорда као надјужа кобасица на свету.

Туријски кобасичари кажу да се прави, као и свака права кобасица, само од меса, паприке, белог лука, соли и бибера, а пуни се у природна црева.

У Турији се одржава 34. „Туријска кобасицијада“, велика туристичка манифестација посвећена надалеко познатом туријском деликатесу.

Срна

фото: Танјуг

Актуелно

Вили Вимер: У наредним месецима, у свету ће се много тога променити

Вили Вимер – немачки политичар, с великим словом. Тај бивши депутат Бундестага, државни секретар Министарства …

Главни аналитичар главне банке Рокфелера предвиђа панику и немире у свету

* `Мозак` банке JP Morgan уверен: ако све крене по најлошијем могућем сценарију – криза …

3 Коментара

  1. odakle tako dugacko crevo…??????????????????????

  2. Imaju način da ih nastavljaju ali nisam video kako to rade već sam negde pročitao.

  3. nisam mogao da razumem taj nacin pisanja broja. Izgleda kao 2 metra i kusur, kad ono 2000 metara. Pa jel ume neko da napise pravilno taj broj?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons